‘Gitmek’ Kavramı Üzerine Bir Monolog: KÖK-SÜZ

HABER: Eylül Aşkın

Seranay İduğ‘un projesi olarak, Gökhan Kutluer‘in “Türkiye’den Gitmek” adlı kitabından uyarlanan KÖK-SÜZ, gitmeye hazırlanırken, gittiğinde, aradığını bulamadığında, uyum problemi yaşadığında, özlediğinde ya da alışacak bir şeyler bulduğunda bir insanın kökleriyle ilgili nasıl süreçlerden geçtiğini anlatıyor. Oyun, Tiyatro Mundus bünyesinde 2023-2024 sezonunda seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Seranay İduğ, işini seven, hayatını oyunculuğa adamış, bugüne kadar bir çok farklı yetişkin ve çocuk tiyatrosunda aktif görev almış, genç ve yetenekli bir kadın. Daha 9 yaşındayken Ekol Drama Evi‘nde Ayla Algan‘dan oyunculuk eğitimleri alarak başlayan yolculuğu sonrasında Özel Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü ve Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü‘nde tam burslu olarak aldığı eğitimlerle devam etmiş. Seranay, şu anda Haliç Üniversitesi Tiyatro Yüksek Lisans Programı‘nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da konservatuara hazırlık ve oyunculuk üzerine eğitimler veriyor.

Oyunun şu an için belirtilen sunum tarihleri ise şöyle:

28 Nisan Cuma günü saat 20.30’da Üsküdar Sahne Hane

27 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’ da Tatavla Sahne

10 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Tatavla Sahne

“Tüm mesele aslında karar verebilmekte. Bir insan, hayatta kaç kere gitmek ister? Kaç kere yıkıp yeniden inşa edebilir bir hayatı? Gitmeye kararlı biri kalanlardan ne kadar uzaklaşabilir ya da ardında bıraktıklarını ne kadar unutabilir? Yıkıntılar eski hayatın kalıntılarıysa nasıl yeniden doğar insan?

Tüm bu soruların yanıtı belki giderken bir bavulun içine tıkıştırdıklarımızda saklı. Ardımızda bıraktığımızı düşündüklerimizle yola çıkıp uzaklaştığımız, dayatılan yaşam öğretisi de olabilir kendimiz de… Bu bir göç hikayesi, hepimizden bir parça ile.” (Basın bülteninden alıntıdır.)

KÜNYE:

Orijinal Adı: Türkiye’den Gitmek

Yazan: Gökhan Kutluer

Uyarlayan ve Oynayan: Seranay İduğ

Yönetmen: Seyithan Korkmaz

Reji Asistanı: Ece Ertürk

Dramaturji: Seranay İduğ

Teknik Asistan: Batuhan Tuş

Müzik Tasarım: Ali Murat Karaaslan

Kostüm Tasarım: Canan Altay

Dekor ve Işık Tasarım: Yalçın Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...