40,2601$% 0.13
46,7458€% 0.13
53,9601£% 0.23
4.316,24%0,46
3.337,10%0,40
10.198,76%-0,26
02:00
HABER: Suna Baykam Sapan
Barbare Studio ve Odd Art Space, Trakya bölgesinde yaşayan ve üreten 22–30 yaş arası genç sanatçıları ve güzel sanatlar fakültelerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerini “Gözgöründü” başlıklı bir açık çağrıya davet ediyor. Son başvuru tarihi: 24 Ağustos Pazar.
Program, portfolyo değerlendirmeleri sonrasında, sanat kurumu ve sanat profesyonelleri gibi farklı aktörler ile çalışma prensiplerini geliştirmeyi, tanışıklıkları arttırmayı, diyaloğu güçlendirmeyi ve genç sanatçıların üretimlerini görünür kılmayı hedefliyor.
Bağcılıkta “göz” terimi, asmanın uyanma dönemi ile ilgili bir ifadedir. “Gözgöründü”, asma gözlerinin yani tomurcuklarının uyandığını, filizlenmeye başladığını anlatır. Bu tanımdan ilhamla Barbare Studio ve Odd Art Space birlikte bir projeye imza atıyor ve genç sanatçıların üretimlerini derinleştirmenin yanı sıra temsil, tanıtım, bağ kurma, hazırlık gibi süreçlere destek veriyor ve bunları geliştirme olanakları sunmayı hedefliyor.

Barbare Studio’dan Y. Mimar Celine Topsakal ve küratör T. Melis Golar; Odd Art Space’ten Kaan Sarı, Kardelen Semerci, Furkan Öztekin; Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) ve Mahal Sanat’tan Deniz Erbaş’ın seçici kurulda yer aldığı açık çağrının son başvuru tarihi 24 Ağustos Pazar. Seçilen eserler 6 Eylül Cumartesi Odd Art Space’de (Tekirdağ) gerçekleşecek portfolyo değerlendirmeleri sonrasında 14 Eylül Pazar günü, Barın Han’da (İstanbul) Kayda Değer programının bir parçası olarak gösterilecekler.
Gerekli Belgeler:
-150–300 kelimelik sanat pratiği anlatımı
-İletişim bilgileriniz (e-mail, telefon, adres)
-5–10 eser görseli ve künyesi ve kısa açıklamaları
-Tüm belgeler tek bir PDF dosyasında yer almalıdır. (Dosya boyutu: max. 5 MB)
Başvurular için: oddartspace@gmail.com

Melek Zeynep Bulut’un “Duo” Adlı Eseri Londra Tasarım Festivali’nde Özel Bir Açılışla Sanatseverlerle Buluştu
1
Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın 10’uncusu Tamamlandı: Gençler Büyükada’da Buluştu
42367 kez okundu
2
Barbare Studio ve Odd Art Space Trakyalı Sanatçıları “Gözgöründü” Adlı Açık Çağrıya Davet Ediyor
3593 kez okundu
3
Osman Hamdi Bey’in “İlahiyatçı” Eseri Yeniden Yorumlandı
1405 kez okundu
4
Sanat Yayınlarında Yeni Bir Soluk: SanART ve Talihsizlik
1362 kez okundu
5
Sivas’ın Yaşayan En Pahalı Ressamı: Caner Kemahlıoğlu
1359 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.