Site icon SosyeteArt Kültür ve Sanat Sitesi

Dreams Way Music ve SERKAN ELES’i Takipteyiz…

Suna Baykam: Müzik tarzınızın farklılığı var bence. Sizi nerelerde dinleyebilir müzikseverler?

Serkan Eles: Öncelikle selamlar ve röportaj daveti için teşekkürler.
Beni Türkiye’ deki bir çok farklı şehir, yurtdışı ve farklı etkinlik mekanlarında dinleme şansları var, pandemi dolayısıyla uzun zamandır etkinliklerde yer alamıyorum. Endüstri yavaş yavaş normale döndükçe yeni tarihler ve etkinlikleri sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım, bende heyecanla eskisi kadar , tekrar aktif olarak sahne alacağım günleri bekliyorum. Bu sıralar yaz dönemi için geldiğim Alaçatı Biblos Resort da performans sergiliyorum daha çok. Bu yaz içerisinde gerçekleşmesi planlanan Magic Break Festivali, Chill Out Festivali ve henüz confirm olmamış bir Kıbrıs etkinliği planımız mevcut.

Suna Baykam: Kendi tarzınızı uzun uzadıya bize anlatır mısınız?

Serkan Eles: Doğu ve batı müziğin kültürlerinin sentezini, elektronik müzikle birleştirerek, spiritüel etnik dokunuşların yer aldığı zaman zaman da tribal öğelerin bulunduğu ve farklı birçok türden beslenen “easylisten” yani günün her saatinde farklı dinleyiciler tarafından dinlenebilecek yorucu olmayan bir sound olarak tanımlayabiliriz.

Suna Baykam: Müzik ve zaman nasıl bir bileşen sizce? İlham gelince parçalar nasıl dökülüyor?

Serkan Eles: Müzik yaparken zaman kavramı benim için duruyor diyebilirim, zamanın nasıl aktığını fark etmiyorum. Aynı şekilde dinleyici olarak bu deneyimi yaşarken de zaman kavramı tamamen ortadan kalkıyor. Bence bir çok iyi müzik dinleyicisi içinde bu tanım geçerlidir… Müzik zamandan bağımsız bir şekilde hareket ediyor bana göre.. İlham konusu senelerdir genel ilham kavramına göre benim için biraz farklı tanımlanıyor aslında… İlhama değil de ilhama gidildiğine inananlardanım… Tabiri caizse bir şeyler orada bekliyor ve ben gidip onu oradan alıyorum diyebilirim… Bu da bol üretim ve çalışmakla ortaya çıkıyor.

Suna Baykam: Müzik olmasaydı bugün ne ile ilgilenmek isterdiniz?

Serkan Eles: Böyle bir düşünce içine müzik hayatımda var olduğundan beri girmedim… Fakat severek yapabileceğim her işi yapabilirim, yapacağım işin beni manevi olarak doyurması yeterli bir sebep diyebilirim.. Muhtemelen yine üretime dayalı, sanatın farklı dallarından birisi olurdu.

Suna Baykam: Dünyada tanınan birisisiniz. Bundan sonra ne gibi uluslararası projeleriniz var?

Serkan Eles: Parçalarımı üretmeye ve yayınlamaya devam edeceğim, aynı zamanda plak şirketim olan Dreams Way Music’i de daha iyi yerlere taşımak istiyorum global sahnede, aynı şekilde kendimi de.. Bir çok başarılı ve tanınan uluslararası plak şirketinden parçalarımı yayınlama şansı buldum.. Hedeflerime bu anlamda neredeyse ulaştım diyebilirim.. Tarzımın en iyi örnekleri olan plak şirketleriyle çalışıyorum.. Dreams Way Music aynı zamanda bir organizasyon şirketi ve geçtiğimiz yıllar içerisinden pandemiden önce 8 tane etkinlik yapma fırsatım oldu.. Bu şekilde etkinliklerimi yurtiçi ve yurtdışı devam ettirmek istiyorum.. Asıl hayalim iste bu etkinliklerin sonunda Dreams Way Music festivalini yapabilmek.

Suna Baykam: Yaşamak istediğiniz ve müziğinizi devam ettirmek isteyeceğiniz ülke hangisi olurdu?

Serkan Eles: Şu an için bunu belirlemedim.. Bir çok farklı ülkede çalma şansım oldu fakat ziyaretlerim kısa sürdü. Yer değiştirmenin, enerjiye iyi geldiğine inananlardanım.. Sabit olarak şu ülkede yaşarım diyemem şu an için ama görmediğim ziyaret etme şansı bulamadığım çok fazla şehir var ve haliyle bu fikrim değişebilir… Ama kendime base olarak severek yaşayabileceğim, müziklerimi üretebileceğim bir ülke ve şehir belirlemek de planlarım arasında… Belki bu İstanbul’da olabilir… Barcelona’ da belki Berlin yada Floransa… Henüz net bir karar vermiş değilim..

Suna Baykam: Hayal bile olsa nerede çalmak isterdiniz?

Serkan Eles: Hayalini kurduğum ve henüz çalamadığım Dünya’nın en büyük festivallerinde parçalarım başka artistler tarafından çaldı fakat kendim çalma şansını yakalayamadım henüz… Özellikle çalmak istediğim bir kaç festival ismi vermek gerekirse… Boom Festival, Ozora Festival ve Burning Man ve Fusion Festival diyebilirim..

Suna Baykam: Her müzisyenin farklı bir yaşamı var. Sizin yaşam tarzınız nedir? sevdiğiniz yemekler, gezmek istediğiniz sokaklar ve görmek istediğiniz filmler mesela?

Serkan Eles: Sürekli stüdyoda üretmeye çalışan bir artist olarak yaşam tarzımı daha çok ev içerisinde, sakin ve yalnız olarak tanımlayabilirim… Hassas bir midem var ve daha çok sebze ve yeşillik ağırlıklı beslenmeyi seviyorum ve tercih ediyorum.. Özellikle bir yemek türünü seviyorum diyemem farklı farklı zamanlarda farklı yemek türlerini denemek ve farklı tatlara açık olmayı tercih ediyorum.. Ama bir isim vermek gerekirse Sushi yemekten çoğu zaman zevk aldığımı söyleyebilirim.

Suna Baykam: Yeni bir müzik akımı gelecek mi?

Serkan Eles: İçinde bulunduğumuz çağ buna oldukça gebe ve aslında farklı farklı türler çıkıyor main müzik türleri olmasalar da..Elektronik müzik akımının daha da ilerleyeceğini ve akustik müziklerin bir tık önüne geçeceğini düşünüyorum… Dijital bir çağa evrimleşiyoruz ve bir akım olacaksa buna en uygun müzik türü, dijital malzemeleri kullanmaya en fazla olanak sağlayan Elektronik Müzik türü diye düşünüyorum.

Suna Baykam: Pandemi hem maddi hem manevi tüm dünyayı sarstı ama müzik hep bir pansuman oldu. Siz neler ürettiniz?

Serkan Eles: Ben pandemiden önce de sürekli üretmeye çalışan biriydim, bir nevi aslında hep karantinada gibi yaşıyordum diyebilirim.. Pandemi maddi ve manevi olarak beni yıpratmış olsa da üretimime zarar veremedi.. Yıpranmışlığın etkinlerini son aylarda hissetmeye başladım onun dışında 1 yıldan fazla sürece kendimi motive ettim ve üretimime ara vermedim.. Benim için oldukça üretken bir dönem oldu yine.. Bir çok remix , single ve EP’ler yayınladım..2021 yılının sonuna kadar yaklaşık 50 tane parçam yayınlanmış olacak diyebilirim.

Suna Baykam: Eğlendirmek isterken eğlenebiliyor musunuz?

Serkan Eles: Çoğu zaman evet… Bu işi maddiyattan önce manevi tatmin için yaptığım için eğlenmek benim birinci önceliğim… Bazen farklı hayal ettiğiniz ortamlar düşündüğünüzden farklı şekilde karşınıza çıktığında bir tık motivasyonunuz düşüyor ve buda ufak da olsa eğlenmenize engel olabilir tabi… Ama genel olarak üretirken de , çalarken de kesinlikle çok eğleniyorum… Hayatta en zevk aldığım anları sahnede yaşıyorum diyebilirim.

Suna Baykam: En sevip kullandığınız müzik enstrümanları hangileridir parçalarınızda?

Serkan Eles: 15 seneye yaklaşan bir gitarist kimliğim var.. Parçalarımda ağırlıklı olarak gitar çalmaya çalışıyorum.. Yakında sahne de live olarak da parçalarıma gitarımla eşlik etme planlarım var… Son dönem yayınlanan parçalarımı dinleyen müzik severler gitar ağırlıklı öğelere yer verdiğimi duyabileceklerdir… Bütün enstrümanları seviyorum, hepsi farklı renkler ve tatlar katıyor.. Vurmalı çalgılar, üflemeliler, telliler… Çalabildiğim yada dijital ortamda kullanabildiğim bütün enstrümanlardan olabildiğince faydalanmaya ve parçalarıma katmaya çalışıyorum.. Son dönemde ürettiğim müzik tarzının Organic House olarak tanımlanmasının sebebi de, farklı ve akustik enstrümanlara parçalarımızda sık sık yer vermemizle ilgili diye düşünüyorum..

Suna Baykam:Bunca sanatçı arasında kulağa değişik gelen notayı nasıl fark ediyorsunuz?

Serkan Eles: Buna net bir cevap vermek zor, müzik algısı herkeste farklı çalışıyor. Kimi perküsif sesleri ayırt ederken, kimi bass sesleri daha rahat duyabiliyor.. Ama soruya cevap vermek ve bizi bir tık diğer insanlardan ayıran şeyin ne olduğunu söylemek gerekiyorsa, bu doğuştan gelen ve üzerine seneler içerisinde çalışarak, sürekli müzik dinleyerek ve üreterek koyduğunuz bir çalışma disiplini sayesinde gerçekleşiyor ve daha farklı duyabiliyoruz diyebilirim.

Suna Baykam: Müziğin renginden bahseder misiniz? Akıcılığı, tekrarlanan ezgiler vb..

Serkan Eles: Birbirine harmonik olarak bağlı ve ritmsel olarak birbirini destekleyen ezgiler ve birbiriyle uyumlu olarak tekrarlanan sesler bir araya geldiğinde kulağa akıcı gelecektir.. Bunu yakalamayı başardığınız zaman ortaya çıkardığınız hikaye ise sürükleyici ve akıcı olacak ve dinleyiciyi sıkmayacaktır… Elektronik müzik de beatler tekrara dayanmaktadır ve cümlelerin ustaca kurulması gerekmektedir… Yüzlerce kelimeden oluşan cümleler kurup tek bir şey anlatamazken, bazen kurduğunuz bir kaç kelime ile yüzlerce cümlenin özetini karşınız da ki dinleyiciye aktarabilirsiniz.. Bunun için müziğinizin barındırdığı tüm renkler birbiriyle uyumlu olmalıdır…

https://drive.google.com/file/d/1cttAN_VUl_bVGKkOq1ddvsCz_jWjxijP/view?usp=drivesdk

www.instagram.com/serkaneles

www.facebook.com/serkanelesofficial

www.soundcloud.com/serkaneles

sosyeteart

Tanıman lazım

Exit mobile version