DİZİ DÜNYASI

Dizi dünyasında neler oluyor?

TV’lerde yayımlanan diziler sizlere nasıl bir mesaj veriyor?

Benim aklıma takılan sorular…

Kendi sosyal olarak yaşadığınız hayatın gerçeklerini size ne kadar yansıtıyor?

Şuna değinmek isterim; kamera arkasında çalışan çaycısından, kuaförüne kadar emek harcayan tüm emekçi arkadaşlara saygım sonsuzdur.

Yönetmen, yapımcı ve firma, bir proje hakkında nelere dikkat etmesi gerekir?

Öncelikle bir dizi projesi yapılacak ise bunu insanlara ( seyirciye) nasıl beğenir diye bir düşünce de olması gerekiyor. Bunun maliyeti, sponsoru ve tüm ekipmanları ile bir set kurulmadan önce iğneden ipliğe kadar masrafları hesap etmek zorundadır.

Hesap yaparken asla unutulmamalıdır ki yapılan filmler birkaç bölümden sonra ekranlara veda ediyor. Bunun tek sebebi ise senaryo ne kadar güçlü, ne kadar etkili bunu bilmeleri gerekir. Bir senaryo önce yapımcı ve yönetmen hazırlığa başlarken önce bu projeyi masaya yatırması gerekir. Bu dizi nasıl başarılı olur diye düşünmesi gerekir.

Sadece kısa zaman da olsa iyi para kazanırız sonrası kolay diye zaten sonrasında da iyi bir proje gelir, oda iyi bir reyting alır, zamanı kapatırız diye düşünmemeleri gerekiyor.

Avrupa ve Amerika dizileri ile Türk dizileri arasındaki fark nedir?

Geçen yazımda Dallas dizisini ele almıştım bizde ise Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi dizileri sadece yıllarca sürdü. Bu diziler bazı kesimlere nasıl mesajlar verdi bilinmez… Birisi polisiye, birisi de mafya vari dizidir, biri kaçan biri yakalayan tarzında dizilerdir. Bu yanlış anlaşılmasın. Sadece örnek olarak belirtmek istedim sizlere…

Diziler ailelere nasıl bir mesaj veriyor?

Zenginlik ile yoksulluk arasında karmaşık bir durumu yansıtıyor.

Bazı diziler ise bir adamı veya bir kadını nasıl elde ederim, ne gibi esrarengiz bir olay yaratırımı amaçlayan sahnelerden seyirciyi bir akıl almaz bir dünyaya sürüklüyor, kadın erkek arasındaki aşkı, sevgiyi, sadakati öldürüyor.

Neden günümüzde arkadaşlık ve aşklar sanal duruma geldi; sahte sevgiler yaşanıyor?

En yakın dediğiniz arkadaş; yeni trend olan ‘kanka’ kelimesi günümüzde devam ediyor.

Kankalar aşık olamaz mı diye sosyal medyada yazılar görüyorum. Tabi başka kimseyi hayatında kabul etmemek gibi kaos yaratmak, kafanda zaten ben seni çok iyi tanıyorum sen bana iyi gelirsin senden başkasına aşık olamam kaygısı gençler arasında aşılmaz bir sorun olarak devam ediyor; karşındaki arkadaşına aşkını söyleyemiyor.

Gün içerisinde yayınlanan programlar bakıyorsunuz; kaçan kaçana aldatan aldatana devam ediyor. Biz de evlerimizde onların sahtekârlığını seyrediyoruz.

O eski aşklar kayboldu gitti. Elveda!

Şimdiki dizelerin bizlere verdiği en güzel mesajlar bunlardır işte…

Umarım bundan sonra bu şekil de devam etmez ve her şey güzel olur hepimiz için…

Ben buradaki yazımda kimseyi kırmak ve yapılan projeleri daha iyiye gitmesi için yazımı sizlere sunmak istedim.

Saygılarımla.

Dursun Güney

Article Categories:
Dizi · Neler İzliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...