DOLUNAY’A ADIM ADIM

8.2.2022

‘Ayın boğa burcunda olduğu bir haftaya giriyoruz.. kemerlerinizi takın koltuklarınızı dikleştirin! Kova burcunda bir yeni ay gerçekleşti malumunuz geçtiğimiz hafta.. Pazartesi ise, ayın boğa burcu etkisi; bu kova yeni ayının etkilerini gümbür gümbür hissedeceğimiz bir gündemi bizler için hazırlıyor olacak… ‘ diye başlayan bu haftanın yazısı, bir uçuş öncesinde kedimin apar topar elimden alınması ve bizim şok yaşamamızla kesintiye uğradı. O nedenle siz bu yazıyı Salı günü okuyorsunuz. Evet, keskin bir haftaya gireceğimizi biliyordum ama konduramıyoruz işte…

Soru anı haritasını açıp, ‘kedim benimle gelebilecek mi’ diye anı yorumlamaya çalıştım. ‘Soru anı haritası nedir? ‘derseniz; bu, bizim ‘evet’ ya da ‘hayır’ diye net bir yanıt almamızı sağlayan, sorulan soruya ilişkin çok enteresan detayları yakalamamızı da mükün kılan kadim ve oldukça ileri bir astroloji tekniğidir. Bunu sorduğum an gökyüzünde, Ay Pluton ile kareye gidiyor ve 25 derece yengeç yükseliyordu. Bu aslında bana çok net bir kırmızı ışıktı. Kedi çıkamayacaktı ama ben kedimi anlatan göstergenin bir vakitle yurt dışı seyahatlerini anlatan alana çıkacak olmasına odaklanıp, çok daha hızlı hareket eden göstergelerin sert açılarını görmek istemedim.

Yengeç burcunun 25 derecesinden bahsetmek isterim,  Procyon sabit yıldızının bulunduğu Canis majör, yani küçük köpek yıldız takımına ait oldukça şifacı bir bölge. İçinde Mars’ı barındıran Merkür karakterinde bir yıldız. Hemen yanında yer alan Al Gomeisa yıldızı ile neredeyse bir arada ve bizim bildiğimiz ağlayan kadın yıldızı diye de tabir edilen ‘Rümeysa’ yıldızının ta kendisi. Rümeysa; burada iki kız kardeşten birisidir; gelen bir şans talih vardır ancak uzun soluklu olmayabileceği anlamına gelir aynı zamanda tam tersidir de, zorluklardan sonra gelen baht açıklığıdır.

Canis Minor

Procyon okültizm, dua, şifa çalışmalarında muazzam bir anahtardır. Ne yaşadığımı paylaşayım; biz uçuş öncesinde kedimizin biletini almaya geldiğimizde, kedimizin uçamayacağı kargo uçağı ile gitmesi gerektiği bilgisini aldık; öncesinde bize kimse böyle bir bilgi vermemişti ve gerekli tüm evraklarımız hazırdı, uçak bileti için aradığımızda hava yolu şirketi tarafından bize kargo detayının bildirilmesi gerekiyordu, fakat işte Merkür retrosunda yapılmıştı tüm bu aramalar, kızamıyorsunuz. (Bunu okuyan ve evcil hayvanı ile seyahat etmeye hazırlanan bir Emirlik yolcusu varsa; kediler için net olarak söyleyebilirim ki, kendisini kargo uçağı ile kabul ediyorlar ancak.) Neyse, kediyi çıkaramıyoruz; çalışan kızcağız arıyor soruyor, yok, manifestolu uçak yani kargo uçağı olması şart ama emin olmak için de aramaya devam ediyor ben de o esnada Kundalini Reikiye kanal olup, dua etmeye başladım, kızın telefonda olduğu kargo bölümünde çalışan yetkili; ‘kabine al, hiç sorun değil’ dedi bir anda, ah şahane! Ama emin olmalı, birkaç yere de tekrar tekrar sorup, teyit aldı ve durum çözüldü(!) Procyon; enerji çalışmasında başarı vermişti ama hemen yanındaki Rümeysa vaktini bekliyordu.. Soru anı haritasını da, ilgilileri için bir örnek olarak paylaşayım:

Soru Anı Haritası

Beni anlatan yükselen burç, altındaki sabit yıldızdan az önce bahsettim, göstergem Ay, Pluton ile kareye gidiyor, kızımı anlatan altıncı evin yöneticisi Jüpiter, iyicil ve şanslı olduğu Balık burcunda ama krizlerin alanı 8. Evde. Şans noktası; iletişim alanında yer alıyor ancak Ay onu görmüyor bile: ve ben o esnada arayıp bulduğumuz, işi evcil hayvanların seyahat etmesini sağlamak olan bir yetkiliye telefonda danışıp ‘çıkaramazsınız’ diyerek verdiği doğru bilgiye bile itibar etmeyip; götürebileceğimize inanmayı tercih ettim.

İşte böyle; ‘Ay Boğa burcunda, oh oh yiyeceğiz, içeceğiz, keyif yapacağız’ kitap bilgisi olarak doğru ama, Uranüs’ün de boğa burcunda olduğunu o Ay’ın sert bir gökyüzünü harekete geçirmek için ilerlemekte olduğunu bilerek süreci okuyabilmeliyiz. Özeti budur, zira Uranüs boğa burcunda, ne yedirir ne içirir ne de yedirdiğinden keyif aldırır… Dün bunu anlatırken bir arkadaşıma, aklıma bir anda ‘Kızım Olmadan Asla’ filmi geldi; biliyorum bu pandemi sürecinde vize sorunu yaşadığı için evladından ya da sevdiklerinden ayrı kalmak zorunda olan çok aile oldu. Yani bir kedi için bile ki bilenler bilir, evcil hayvanlarımız da çocuk gibiler bizim için- böyle hissedebiliyorsa insan, kim bilir onlar ne hissediyorlardır dedim. O yüzden dilerim ki ayrılıklar uzun sürmesin.

‘Kızım Olmadan Asla’ya geldiğimiz zaman; 1984’te geçen gerçek bir hayat öyküsü olup, yayınlandığı tarih, 11 Ocak 1991’miş; Satürn oğlak burcunda, Rümeysa’nın tam karşısında, yukarıdaki soru anında yer alan Pluton ile kavuşum derecesinde. Jüpiter Aslan burcunda bugün Uranüs’ün durduğu noktayı partil kareliyor. Mars ise, bugün kuzey ay düğümünün olduğu yerde bulunuyor. Bu ne demek yani?

Hepimizin hayatında şu sıralar uzlaşmak, orta yolu bulmak mühim mesele. Aslan burcunda bir dolunaya doğru gidiyoruz. Kibrimize dikkat etmemiz gereken sulardayız. Hepinizin hayatında şu sıralar, egosal patlamalar yaşayanlar, yaparsın yapamazsınlar, elindeki gücü sanki ölümlü değilmişiz gibi sonsuz sananlar olsa gerek. Belki bizzat kendimizin bazen şirazesi kayıyor. Olabilir, ama toparlamak gene bizim idrakımız ve sağ duyumuz ile mümkün.

Bu hafta, Mars ve Uranüs olumlu açısı hayatımızda ciddi değişimler yapabilmek için akıllı ve stratejik olunması yönünde önemli bir yol gösterici. Ciddi konuşmalar, sadeleşmeler ve belki yepyeni bir yöne doğru motive olmak için güzel zamanlardayız. Yani duygusallıktan başka her şey var gökyüzünde diyebiliriz. Ruhumuzu besleyen, bizi geliştirecek, büyütecek, bereketli fırsatlar bile aslında rasyonel adımların altında yatıyor olacak, zira Ceres de artık İkizler burcuna geçiyor. Elbette ki rasyonel olmak acımasız olmak anlamına gelmiyor, hatırlayalım.

Güzel şeylerden bahsetmek gerekirse de; Merkür de Venüs gibi, geri hareketini bitirdi hepimize geçmiş olsun ancak ricam 18 şubat’a kadar rehavete kapılınmaması gerektiği. Önümüzdeki hafta malum Sevgililer Günü. 14 şubat haftasına ait yazımın da çok minnoş olmayacağını peşinen söyleyeyim.  Tam da o gün, Venüs Mars oğlak burcunda kavuşum yapacak: ‘Allahım çok aşk’, diyenler olacaktır. Gerçekten de olabilir. Ama Oğlak burcundaki sevişler neye benzer biliyor musunuz? Nany McPhee Retruns’de Ralph Fiennes’in Lord Gray rolünü hatırlayın. Hatırlamıyorsanız açın bakın derim.

Ralph Fiennes; Lord Gray rolünde, Nanny McPhee and the Big Bang, 2010

Hafta sonunda Merkür’ün Pluton ile yapacağı kavuşum, zihnimizi biraz yorabilir ancak Ayın Jüpiter ile yapacağı tatlı açısı; Mars ve Venüs’ün hissettirebileceği tatsız tatminsizliklere karşı bir siper olacak. Hangi tarafta kalmayı seçeceksiniz, siz karar veriyor olacaksınız o yüzden düşüncelerimizle iyiyi çoğaltmaya özen gösterelim derim ben.

Bu arada, kedimin ne olduğunu merak edenleriniz için hemen söyleyeyim, kedimle; annem gelip teslim alana kadar o telefon konuşmalarını yapan güzel kalpli kız ilgilendi. Müj (ismi bu) anneannesinde tatil yaparken, biz de şimdi kargo süreciyle ilgili işlemleri takip ediyoruz.

Çok sevgiler herkese

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Article Categories:
ASTROLOJİ · Manşet · Uncategorized

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...