BALIK YENİAYI, SİMURG’UN KANATLARINDA

Balık burcunun 12 derecesinde bir yeni ay meydana geldi. Sabian sembollerinde 12 derecenin karşısında, ‘başlangıçların incelenmesi’ der. Değerlendirmelerle ve zorlayıcı koşullarla etkili bir şekilde başa çıkmak gerekliliğini hatırlatır ki bu sayede, gelişmek için en doğru sonuçları ortaya koyabilelim. Dane Rudhyar bunu ‘okült bir kardeşlik barınağının içinde, yeni üyeler sınavdan geçiriliyor ve karakterleri test ediliyor’ diye ifade eder: Ruhumuzun yüksek amacına hizmet edebilecek, temiz niyetlere sahip miyiz?

Görsel, James Burgess, Sabian Mysteries sitesinden alınmıştır.

Eliphas Lévi İhtişamın Kitabı’nda; ‘Aklın sükûneti kesin bir etkiye sahiptir, kalbin huzuru da sabır ve inançtan gelir. İnanç olmadan bilim, insanı şüpheye götürür; bilim olmadan ise inanç, insanı batîl itikatlara götürür. Bunları birleştirmek kesinliği getirir. Fakat bunu yaparken asla ikisi birbiri ile karıştırılmamalıdır. İnancın gayesi hipotezdir ve hipotez, kanıtlarla veya bilimin deneyleriyle ortaya konduğunda kesinlik halini alır’ der.

Hayat; özellikle spiritüel hayat bizden, verdiğimiz sözlerle uyumlu bir disiplinle yaşamamızı bekler. Yorucu zamanların ardından güneş ışığının tadını çıkarma şeklimiz, canlanmak ve yaşadığımızı hissetmek için, dinlenceler de mühimdir, ancak duygusal odağımızı muhafaza etmemiz, yolda olmak için düzeni elden bırakmamak, bize ait olanın sorumluluğunu hatırlamak lazımdır.

Balık enerjisi çok dağılır. Kendimizi, zamanı ve diğer pek çok şeyi kaybedebiliriz. Enerji açılır, çözülürüz adeta. Uzaklaşırız içinde olduğumuz zamandan ve mekandan.. Yani o merkezini kollama, sorumluluğunu layıkıyla yerine getirebilme çok mükün olmaz aslında her zaman. Sadece derinde bir yerde biliriz ne olması gerektiğini, anlayışımız çok da derindir üstelik ve sonra yeniden dağılırız 😊 bir şeye kaptırşmışsak da, bizi gelip uyandırabilene, aşk olsun!

Yeni ay Jüpiter’den destekleniyor. Yani belki uzun zamandır hiç olmadığımız kadar da naif ve pozitif bir ılımlılık içindeyiz. Sanki savaş yok gibi. Ya da savaşa rağmen, hayattan keyif alabileceğimiz küçük kaçamaklar yaratabiliyoruz belki, özellikle de ilişkilerimiz aracılığı ile. Güzel. Uranüs de bu yeni ayda olumlu bir destek sağlıyor ve hatta iki gün sonra 5 Mart’ta Güneş de Jüpiter ile kavuşup, pek çok şeyi başarabilme inancımızı destekleyecek.

İşte o gün çok kritik. Zira Venüs ve Mars 29 derecede kavuşum yapıyor oğlak burcunda. Bu hiç tatlı değil. Yani Jüpiter’in Hafize Ana tatlılığı, iyimserliği, vericiliği ile; sonu gelmez işlere, ‘aman ne olacak ki’ diyerek düşünmeden kalkışmamaya özen göstermek gerektiği gibi; egomuzun derinlerinde yatan potansiyel canavarları uyandırabilecek acımasız işlerede, düşmemek gerekir.

Merkür Satürn de bir arada. Satürn neydi, büyük kötücül; Jüpiter, büyük iyicil… Ancak Satürn’ün karanlığı ve depresif yapısı, zihnimizde endişelerle kaybolup, sorumluluklardan ötürü dağılan, oldukça karamsar bir ruh halinde yaşatabilir bu süreci. Yani illa bir izole olma durumu var ama ruh hali; herkes için aynı olmayacak demek istediğim. Olumlu ifadesinde kararlılıkla, yeniliklere tane tane doğru planlanmış adımları atmak açısından güzel. Umulmadık yerden, bitmiş gibi duran bir şeyden, ümit kestiğimiz bir konudan, tatlı küçük çiçekler filizlenebilir. Öte yandan çok şaşırtıcı, bu nasıl olur diye sorgulatan, ruhsal boyutta gelişimimizi destekleyecek durumlar da önümüze çıkabilir.

Zal Rescued by the Simurg , Sadiqi Beg, 1590

Hafta başından beri Instagram’da, balık enerjisini çağrıştıran içeriklere denk gelip gelip, kayıtsız kalamıyorum. Bunlardan birini paylaşmak isterim; SadhGuru diyor ki, ‘öleceksiniz, yani şöyle bir durup bakın, pıt, bak öldün, olabilir yani bu; o yüzden akşam yatağına otur ve şöyle bir geri dönüp bak, bugün neler yaptın, burada eğer güzel şeyler yaptım diyebiliyorsan, hayatını zaten elinden gelen en güzel şekilde yaşıyorsundur ve hayatını öyle bir yaşa ki; kendini sevdiğin şeyde kaybet. Bu bir aşk, bir çocuk, bir proje de olabilir. Yeter ki orada kaybolacak kadar derinden hissederek yaşa’. İşte balık enerjisi bu.

Yeni ayın yöneticisi Jüpiter, küllerinden yeniden doğan Anka kuşunda yer alıyor. Hüdhüd kuşu diye de geçen bu sabit yıldızın tasavvufi öyküsüne baktığımızda, Mantıku’t-tayr eserinde, bu kuş; başında hakikatın tacını taşır ve ruhun, hakikati arayışını ve O’na ulaşmasını sembolize eder. Görseldeki mimnyatürde, hüdhüd kuşu nam-ı diğer Simurg’un, beyaz saçı olduğu için kötü olduğu düşünülen bebek Zal’ı kurtarışını anlatır.

Yeni ayda Mars’ın, 19 Kasım’da yaşanan tutulma ile yapmış olduğu olumlu açısı; Kasım ayındaki olayların, finansal anlamda zorlukların, üstesinden gelinmesi gereken alışkanlıkların ya da güvende hissetmemiz için ihtiyaç duyacağımız akıllı adımların, kesinlik ve katılıkla atılacağına; yüzleşmek istemiyorsak yüzümüze vurulabileceğine işaret ediyor.

Korunması gereken değerlere sahip çıkılması açısından önemli, ay düğümlerinin tutulma derecesinde olması açısından da gidilmesi gereken yönü aslında açıkça ve belki biraz ciddiyetle de gösteren bir gökyüzü.

Kanat çırpışlarımız hep hakikate doğru olsun.

Sevgiler

Emire Tuğçe Akarlar

Article Categories:
ARŞİV · ASTROLOJİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...