8. ARTANKARA ÇAĞDAŞ SANAT FUARI GÜNCESİ

ArtAnkara 8. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 9 Mart’ta düzenlenen davetli ön izleme ve açılış töreni ATO Congresium’da ziyarete açıldı. 10-13 Mart tarihlerinde sanatın çekim merkezi olacak fuarda; 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının yaklaşık 4500 sanat eserinin sergilenmektedir.

Seçkin sergiler projeleriyle sanat izleyicilerini beğenisini toplayan DO ART Gallery, ArtAnkara 8.Çağdaş Sanat Fuarı’nda 190 metrekarelik bir alanda 70’e yakın sanatçının eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Sanat galerisinin kurucusu ve heykel sanatçısı Seyed DAVOUD fuar ile ilgili projeleri hakkında detayları şu sözleriyle aktardı:

“ Öncelikle Türkiye’nin önemli fuarlarından biri olan Art Ankara’da bu yıl DO ART Gallery ile yer almaktan dolayı büyük bir heyecan duyuyorum. Geçtiğimiz yıllarda sanatçı olarak yer aldığım fuara bu yıl DO ART Gallery bünyesinde birbirinden değerli 70‘e yakın sanatçı ile katıldık.  Farklı disiplinlerden ve tekniklerden oluşan geniş bir eser yelpazesiyle sanat izleyicisini buluşturduk. Fuar projemizde hem değerli hocalarımızı, hem genç kuşaktan yetenekli isimleri ağırlıyoruz. Tüm sanatseverleri ArtAnkara 8.Çağdaş Sanat Fuarı’na davet ediyoruz.”

Uzun yıllardan beri sanat alanındaki çalışmaları ve ressam kimliğiyle tanınan Günsu Saraçoğlu’nun dijital art çalışmalarının yer aldığı “Kusursuz Denge: Derin-İz” isimli koleksiyonundan seçkisi de DO ART Gallery ile sanatseverlerle buluştu. Saraçoğlu; hem fuarı değerlendirdi hem de çalışmaları hakkında şöyle söyledi:

“Pandemi döneminde başlayan dijital art çalışmalarımın pleksiglass olarak hazırladığım seçkisi ArtAnkara Fuarı’nda DO ART Gallery bünyesinde sanatseverlerle ilk defa buluştu. Dijital art çalışmalarım ilk yurtdışı sunumu EuroExpoArt Fair’da, daha sonra UbiVerse ve Talenthouse gibi uluslararası sanat platformlarındaki farklı projelerde yer aldı. Fuarı genel olarak değerlendirdiğim de şunu söylemek isterim. Biz sanatçılar için fuarlar sanat çevrelerinin buluşmasını sağlayan önemli platformlardır. Uzun yıllardan beri katıldığım ArtAnkara Fuarı gelişmekte ve her yıl sanatın gelişimine katkı sağlayarak devam etmektedir. Öncelikle DO ART Gallery ekibine, fuarın her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fuar bünyesindeki tüm sanatçılara keyifli bir fuar geçirmelerini diliyorum. Tüm sanatseverleri fuara bekliyoruz.”

ArtAnkara Fuarı’nda izleyicilerin büyük ilgisini toplayan bir başka sanatçıda Nilgün Sipahioğlu Dalay’dı.

2021 yılında “Üst Dünya Habercileri” kişisel sergisi ile dikkatleri üzerinde toplayan Dalay, AG Sanat-Aysel Gözübüyük Sanat Evi’nde sanat izleyicisi ile yeniden buluştu. Eserleri İtalya, Almanya gibi ülkelerde sergilenen sanatçının aynı koleksiyonundan eserleri ve fuar hakkında görüşlerini aldık.

Geçirdiğimiz sıkıntılı dönemlerin ardından yeniden fuarda sanat izleyicisiyle buluşmaktan dolayı çok mutluyum. Pandemi sürecini son derece üretken geçirdim. ArtAnkara biz sanatçılar için sanat izleyicisiyle buluştuğumuz geleneksel bir organizasyon haline gelmiştir.  Fuara emeği geçen tüm ekibe ve ASSanat Evi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Sanatseverlerle 4 gün sürecek fuarımıza davet ediyorum.”

10 Mart 2022’de kapılarını izleyiciye açan fuarı, ATO Congresium’da 13 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret etmek mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...