X. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

“Değerli sanatseverler,

İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali bu sene onuncu yaşına girdi.

Dile kolay, tam “10 Yıldır Birlikteyiz”! Opus Amadeus Oda Müziği Festivali olarak İstanbul’un sanat hayatına katıldığımız 2012 senesinden bu yana birlikteliğimizin gücüne ve büyüsüne inanarak Avrupa’nın ve Türkiye’nin başarılı ve sevilen topluluklarını İstanbul’da sizlerle buluşturduk. Her sene hazırladığımız birbirinden farklı, renkli, yaratıcı, heyecan ve tutku dolu oda müziği programlarını birbirinden güzel tarihi mekânlarda ve konser salonlarında sizlere sunmanın mutluluğunu yaşadık. 13. yüzyıl Ortaçağının derinliklerinden günümüzün çağdaş müziklerine uzanan engin repertuvarıyla festivalimiz sizleri her defasında oda müziğinin göz kamaştırıcı dünyasında ağırlamaktan mutluluk duydu.

Covid 19 depreminin etkilerini halen hissettiğimiz bu zor zamanlarda tam da birlikteliğimizin gücünü eşsiz müziklerle vurgulamanın vaktidir diye düşünerek sizlere harika bir onuncu yıl programı hazırladık. Geçmişe, festivalimizin ilk günlerine dönüp baktığımızda daha ilk buluşmamızdan bu yana hissettiğimiz o baş döndürücü müzik sevgisini sizlerle paylaşma tutkumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimizi görmek bize yüce bir mutluluk yaşatıyor.

Arzumuz birbirinden güzel programlarla sizlere iki sene aradan sonra yeniden merhaba dediğimiz festivalimizde müziğin muazzam ruhunu daha da yücelten birbirinden güzel mekânlarda duygularınızı sınırsız ve vaat dolu, farklı boyutlara taşımak…

Sağlık, tutku ve iyimserlik dolu günlerlerde müzik dolu buluşmalara…”

Mehmet Mestçi
Opus Amadeus Oda Müziği Festivali Sanat Yönetmeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...