SANATSEVERLER ”İYİLİK İÇİN SANAT” SERGİSİ İÇİN ARTWEEKS@AKARETLER’DE BULUŞTU

Artweeks@Akaretler’de “İyilik İçin Sanat” Rüzgârı

Evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler, Atölye Cer ve Alenen Sanat projelerinde yer alan sanatçılarının eserlerini Artweeks@Akaretler’de sanatseverlerle buluşturdu. 

İyilik İçin Sanat Derneği, hayata geçirdiği projelerde yer alan sanatçıların birbirinden değerli eserlerini, pek çok sanatseveri, sanatçıyı ve koleksiyoneri bir araya getiren Artweeks@Akaretler’de sergilemeye başladı.

İyilik İçin Sanat Sergisine Yoğun İlgi

Bu sene 6. edisyonu gerçekleştirilen Artweeks@Akaretler’de, İyilik İçin Sanat Derneği’nin Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler, Atölye Cer ve Alenen Sanat projelerinde yer alan sanatçılardan 35 kişinin 65 adet çalışması, Dr. Feride Çelik küratörlüğünde 37-39 numarada sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını İstanbul’da sanatseverlerle bir araya getiren sanat etkinliğinin açılış gününde, İyilik İçin Sanat Derneği sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile karşılaştı.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiğdem Hitay, yetenekli sanatçıları ulusal ve uluslararası sanat camiasında desteklemeye yönelik projeler geliştirdiklerini ve Türk çağdaş sanatçılarının sanat piyasasında hak ettiği yere ulaşmasına gayret ettiklerini söyledi. Dernek olarak hayata geçirdikleri projelere gösterilen ilgiden dolayı gururlu olduklarını dile getiren Çiğdem Hitay, “Derneğimizin faaliyetleri kapsamında sanat hayatlarına dokunabildiğimiz sanatçıların birbirinden değerli ve seçilmiş eserleriyle böylesine etkili bir sanat etkinliğinde bulunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Sanatçılarımız eserlerini, birbirinden değerli sanatçıların, galerilerin ve kurumların bir arada olduğu bir etkinlikte sergileme fırsatı yakalamaları oldukça önemli…  Genç sanatçılarımızın böyle bir etkinlikte yer almalarını görmek en büyük mutluluk kaynağımız. Tüm sanatseverleri sergimizi ziyaret ederek derneğimize destek vermeye davet ediyoruz.” dedi. 

Tuvallerin Melodisi

Birçok farklı disiplinden eserlerin yer aldığı İyilik İçin Sanat Derneği’nin karma sergisinde pandeminin getirisi olan dijitalleşmeyle birlikte NFT ve dijital çalışmalara da yer veriliyor. Ayrıca İyilik İçin Sanat Derneği ile Apollon Engine’ın ortak çalışmasıyla sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatılıyor. Görselleri, renk, doku ve duygu durum analizi üzerinden yapay zekâ desteği ile sese çeviren Apollon Engine ile birlikte gerek tuvallere yapılan çalışmalarla gerekse fotoğraflarla işitsel dönüşümün nasıl gerçekleştiği deneyimleniyor.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Artweeks@Akaretler’deki karma sergisinde eserleri yer alan sanatçılar şu şekilde:

Alla Guner, Asiye Yüce, Aysun Telli, Badem Kübra Kocalar, Batuhan Yaşar Cebli, Beyzanur Karakuş, Büşra İnan, Cem Deniz Karakoçoğlu, Davut Dağdelen, Dilan Demirbağ, Elif Akçay, Elif Aktaş, Emel Ezal, Emine Büyükbaş, Emir Furkan Tekkalmaz, Eren Bayezit, Fatmanur Çakmak, Hicran Aksöz, İpek Erfidan, Kerem Topuz, Loya Kader Öztürkmen, Melek Kaya, Nebahat Karyağdı, Ozan Alpay, Özge Gürkan, Özge Günaydın, Pelin Pekercan, Pınar Bora, Şimal Bilgiç, Tolga Turan, Türkân Gönülaçar, Yasemin Güzel, Yonca Karaarslan, Zeynep Sevgin, Zeynep Yazıcı.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin karma sergisi, 10 Nisan tarihine kadar görülebilir. Sergi, aynı zamanda dijital olarak www.iyilikicinsanat.org web sitesinden de takip edilebiliyor. 

Manifesto

Mert Karagöz – 0507 789 89 27 – mert@manifesto.tc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...