LADIES & GENTLEMEN İSTANBUL İLE MÜZİK TURU

Ladies & Gentlemen İstanbul, müzikal tiyatroyu seven dinleyicileri ve bu özel müzik türüne gönül veren müzisyenleri bir araya getirmek amacı ile 2005 yılında Çelik Kasapoğlu tarafından kuruldu. 

Topluluk, yerli ve yabancı müzikal tiyatro eserlerine ve koro müziğine değer veren amatör müzik severler ve profesyonel müzisyenlerden oluşmaktadır. Repertuarı, yerli ve yabancı müzikallerden eserler, film müzikleri, jazz ve popüler müzik türlerinden parçalar içermektedir. Gerek orkestra gerekse piyano eşliği ile çok sesli koro, ensemble ve solo performanslar sergilemektedir.

Sosyete Art’a hoş geldiniz Ladies & Gentlemen İstanbul. Karşımızda grup koordinatörü Zeynep Ülke Kasapoğlu var. Müzik ile yaşanan tüm anıların ve eğlencenin ömür boyu devam etmesi dileği ile söyleşimize başlıyoruz. Öncelikle tanımayanlar için bize grubunuzdan bahseder misiniz?

lg.istanbul: Ladies & Gentlemen İstanbul, Müzikal Tiyatroyu seven dinleyicileri ve bu özel müzik türüne gönül veren müzisyenleri bir araya getirmek amacı ile 2005 yılında Çelik Kasapoğlu tarafından kuruldu. Repertuarı, yerli ve yabancı müzikallerden parçalar, film müzikleri, jazz ve popüler müzik türlerinden parçalar içermektedir. Gerek orkestra gerekse piyano eşliği ile çok sesli koro, ensemble ve solo performanslar sergilemektedir.

Topluluğunuzda kimler var, hangi yaş aralığındalar ve koronuza katılmak isteyen biri ne tür aşamalardan geçiyor?

lg.istanbul: Topluluk, yerli ve yabancı müzikal tiyatro eserlerine ve koro müziğine değer veren amatör müzik severler ve profesyonel müzisyenlerden oluşmaktadır. 16 yaşından büyük, müzik kulağı olan ve İngilizce bilen herkes koroya katılabilir. Koronun resmi Instagram hesabı olan lg.istanbul dan başvuruda bulunup provamıza gelmeniz yeterli.

En önemli konserlerinizden bahseder misiniz? Star sanatçılardan kimlerle ve nerede bir sahne aldınız? Okurlarımız merak ediyor. Uzun zamandır Ladies & Gentlemen İstanbul kendini ispat etmiş bir topluluk. Sizi tebrik eder minnet duygularımızı göndeririz…

lg.istanbul: Kurulduğundan bu yana 100’lerce konser vermiş olan topluluk, Sezen Aksu, Ferhat Göçer, Orhan Şallıel, Sertab Erener, Özcan Deniz, Ahmet Özhan, Eser Taşkıran, Erol Evgin, Hakan Aysev, Burak Kut, Allesandro Safina, Albano Carrisi, Nükhet Duru, Can Bonomo, Fatma Turgut, Sabri Tuluğ Tırpan, Hayko Cepkin, Karsu, Fuat Güner, Murat Boz, Müslüm Gürses, Gökhan Türkmen gibi değerli pek çok sanatçı ile çalıştı, sahne performanslarına eşlik etti, bir çok sanatçı için koral projeler üretti. Konserler Lütfi Kırdar’dan Harbiye Açıkhava’ya, İnönü Stadyumu’ndan CRR gibi Türkiye’nin en önemli konser salonlarında gerçekleşti.

Türkiye’nin her köşesi dört mevsim konserler ile şenleniyor. Hedefinizde neler var önünüzde gerçekleştirmek istediğiniz?

lg.istanbul: Daha çok orkestralı konser yapmak istiyoruz ve Türk Müzikallerine yer vermek.

Yurt dışında festival veya yarışmalara katıldınız mı?

lg.istanbul: 2015 ve 2017 yıllarında Selanik Müzikal Koroları yarışmasına katılıp ikisinde de Seyirci Büyük Ödülü ile ülkemize gururla döndük.

Müzikallerden, Türkülere, Klasik Türk Müziğinden Rock Müziğine kadar birçok alanda proje ürettiniz. Sizi çok tebrik ederiz. Bunu nasıl başardınız?

lg.istanbul: Biz kaliteli ve nitelikli olan her müziğin içinde olmayı arzu eden bir grubuz. Mozart da söyledik, Müslüm Baba ile de söyledik. Hepsi ayrı bir keyifti. Böyle bir bakış açımız olduğundan dolayı proje de sahipleri de bizdeki bu güzel enerjiyi görüyor ve birlikte çalışmak istiyor.

Bir albüm planınız var mı daha kalıcı olmak adına ne tür adımlar atmak istiyorsunuz?

lg.istanbul: Önümüzdeki sene sürpriz bir albüm sizleri bekliyor, bunun için çok heyecanlıyız.

Onun dışında kendi konserlerimiz ve ünlü sanatçılarımıza eşlik edeceğimiz pek çok konser de bu sene devam ediyor olacak. Ayrıca festivallerde ve özel eventlerde sahne alan bir de Ladies & Gentlemen Ensemble ekibimiz var. Geçen yılbaşı gerçekleşen Christmas Market etkinliğinden hatırlayanlar olacaktır.

Grubunuzda yer almış ve sonradan ünlü olmuş kimler var acaba?

lg.istanbul: Murat Boz, Halit Ergenç, Bengisu grubumuzda yer almış Türkiye’nin tanınmış isimlerindendir.

Unutamadığınız bir konser anınızı bizle paylaşır mısınız?

lg.istanbul: Öncelikle Sezen Aksu ile yaptığımız 13 konser de inanılmazdı, onları unutamıyoruz. Onların dışında Çok Sesli Türküler konserinde CRR Konser salonunda elektriklerin gitmesine rağmen şefimiz karanlıkta şarkıya devam etmiş ve koromuz da ona eşlik etmişti. Dakikalar sonra elektrikler geldiğinde seyircilerin çılgınca alkışlarını hala unutamayız.

Müzikseverleri büyüleyen konserlerinizin takviminden Sosyete Art okurlarına müjdeyi verir misiniz?

lg.istanbul: En yakın konserlerimiz 6 Ağustos Gazapizm – Maslak Uniq, 31 Ağustos Hayko Cepkin – Harbiye Açıkhava, 17 Eylül Karsu – Harbiye Açıkhava, 23 Eylül Fatma Turgut – Harbiye Açıkhava, 27 Eylül Hayko Cepkin – Bursa, 26 Ekim Levent Yüksel – Harbiye, 27 Ekim Hayko Cepkin – Harbiye, 28 Ekim Oi Va Voi – Harbiye konserlerinde bizi sahnede seyredebilirsiniz.

Son olarak okuyucularımız sosyal medya hesaplarınızı yazarsanız sizi yakından tanımak isterler…

lg.istanbul: instagram: lg.istanbul

Keyifli sohbet için teşekkür ederiz. Tekrar bunca yoğunluğunuz arasında görüşmek üzere…

Article Categories:
Müzik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...