Müzik Meslek Birliklerinden Gülşen Açıklaması

HABER: SUAT ÜNAL

Müzik meslek birliklerinden Gülşen açıklaması

Gülşen’in nisan ayındaki bir konserinde sarf ettiği ifadeleri nedeniyle tutuklanması sonrası MSG, MESAM, MÜYAP, MÜYORBİR ortak bir açıklama yaparak, “Herkese eşit şekilde uygulanan bir adalet anlayışı olmalı” dedi.

Gülşen, nisan ayındaki bir konserinde sarf ettiği ifadeleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanatçı hakkında MSG, MESAM, MÜYAP, MÜYORBİR‘den oluşan müzik meslek birlikleri, tutuklama kararı sonrası ortak bir bildiri yayınladı.

meslek birliklerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sanatçı Gülşen’in aylar önce bir konseri esnasında yapmış olduğu bir yorum nedeniyle dün akşam itibariyle tutuklanması, ülkemizde hukukun herkese adaletli ve eşit olarak uygulanması gereğinin ne kadar önemli ve hassas bir konu olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.

Ceza hukukunun en temel ilkesi olan suç ve ceza arasındaki orantılılık ilkesi, işlenen suçun ağırlığı ve orantılı ceza ve güvenlik tedbiri uygulanmasını gerektirir. Ne yazık ki bu uygulamada bu ilkenin göz ardı edildiğini gördük.

Müzik Meslek Birlikleri olarak ülkemizde hukukun üstünlüğünün egemen olması, herkese eşit şekilde uygulanan bir adalet anlayışının hakim olması, laik ve demokratik bir ülkenin olmazsa olmazlarının unutulmaması gönülden temennimiz ve devletimizden talebimizdir.”

Article Categories:
MAGAZİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...