ALİZE İLE

RÖPORTAJ: EYLÜL AŞKIN / NAM AJANS

SUNA BAYKAM SAPAN: Sosyete Art’a hoş geldiniz Alize Hanım. Sanat dallarından neden müzik seçtiniz?

Merhabalar. Müzik beni seçti diyebilirim. Yeteneğimin müzik yönünde çok yoğunlaştığını hissettim. Şarkı söylemeyi ve sahnede olmayı çok seviyorum. Kendimi en iyi hissettiğim ve ifade edebildiğim yer sahne.

Kadın vokal olmanın önemi nedir ülkemizde?

Bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her türlü çalışma kolunda hele de sanatın müzik branşında kadın vokal olmanın özel bir renk ve katkı olduğunu düşünüyorum.

Sevgili Alize mühendislikten müziğe geçişinden bahseder misin?

Kalbimin sesini dinlemek benim her zaman yaptığım bir şeydi; fakat 24 yaşına gelmiş, endüstri mühendisliği bölümünü çok iyi bir dereceyle bitirmiş ve çalışma hayatına başlamış biri olarak durum biraz riskliydi. Dinamiklerini bilmediğim bir sektörde, yepyeni bir düzene geçmem gerekiyordu. Beni nelerin beklediğinden habersizdim; ama tutkum ve azmim olduğu için kendime güveniyordum. Küçüklüğümden beri hep şarkı söylemek istiyordum. Müziğe olan tutkum her şeyin önüne geçene kadar endüstri mühendisliği çok severek okuduğum bir bölümdü. Bilfen Koleji’nde okuduğum seneler boyunca her zaman korodaydım. Aya İrini Kilisesi’nde ve Nilüfer ile çok güzel konserlerimiz oldu. Müzik aşkı yavaş yavaş içime işledi. Saint-Joseph lise son sınıfta Türkiye’de sınava hazırlanırken; fen bölümünde okuyan bir öğrenci olarak Fransa’ya Müzik Üniversitesi için başvurdum. Toulouse’daki bir müzik okulundan kabul geldi; fakat yurtdışına okumaya gidemedim. Ben de endüstri mühendisliği okurken müziği eş zamanlı olarak devam ettirmeye karar verdim.

Kadir Has Üniversitesinde %50 burs ile endüstri mühendisliği okudum. Bu sırada 1 sene Semiha Berksoy Opera Vakfı’na gittim. Opera Vakfının düzenlediği bir resitalde, ilk defa solo performans sergileme şansım oldu. Sahneye çıktığım an yaşadığım mutluluk her şeyin önüne geçti. Müzik benim için vazgeçilmez bir tutku oldu. İşe girmiş olsam bile zaman geçtikçe mühendisliğe olan ilgim azalmaya, müziğe olan düşkünlüğüm artmaya başladı. Hatta işe girerken de patronlarıma hayalimin şarkı söylemek olduğunu ve müzik sektörüne geçmek için önüme uygun bir fırsat çıkarsa onu değerlendirmek üzere işten ayrılabileceğimi söylemiştim. Her şeye rağmen benimle çalışmak istediklerini ve müziğe olan bağlılığımdan ötürü ne kadar mutlu olduklarını, beni çok desteklediklerini belirtmişlerdi. 5 ay sonra tam da bahsettiğim fırsat karşıma çıktı. İlk single çalışmam olan “Korkmalısın” şarkısı ile tamamen müzik sektörüne geçiş yaptım.

Peki son zamanlarda nasıl projeler üretiyorsun? Bizlerle paylaşır mısın?

Bugüne kadar çeşitli müzik şirketleri aracılığıyla üç tane single çalışması yayınladım. İlki pop (“Korkmalısın”), ikincisi orkestral balad (“Bir Gökyüzü Düşün”) üçüncüsü (“Sadece Biz”) ise “üçüncü yeni” adında alternatif bir tarzda oldu. Son projem “Sadece Biz” in sözleri de bana aitti. İlk defa sözü bana ait bir şarkımı dinleyicilerle buluşturduğum için ayrı bir heyecan yaşıyorum. Obsesif bir kadının saplantılı aşkını ele alarak yazdım. Özel bir çalışma olduğunu

hissediyorum. Şuan da birkaç farklı proje üzerinde çalışıyorum. Şarkılar hazır olduğunda dinleyicilerle buluşturacağım.

Fanlarınız ile aranızda nasıl bir bağ var?

Sahnede kendimi en iyi şekilde ifade edebildiğim için, en mutlu ve en gerçek Alize ile tanışan fanlarımla aramda tabii ki çok özel bir bağ var.

Sahnede neler hissediyorsun? Müzikseverler ile buluşmalarındaki anılarından bahseder

misin?

Müzik benim için vazgeçilemez bir tutku. Sahne de kendimi en iyi hissettiğim yer. Bu mutluluğu müzikseverlerin ve dinleyicilerimin gözünün içine bakarak paylaşıyor olmak benim için paha biçilemez bir güzellik. Her sahnem benim için muhteşem bir anı.

Sahnede ve organizasyonlarda dikkat ettiğiniz kurallar nelerdir? Olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Organizasyonla ilgili A’dan Z’ye her şeye dikkat eder, oluşabilecek hataları en aza indirgemeye çalışırım. Konuyla bizzat ilgilenirim. Olmazsa olmazım müzik sistemimizin çok iyi olmasıdır.

Piyasada kendinizi nerede görüyorsunuz? Bugüne kadar birçok gecelerde sahne aldınız fakat sizi basında pek sık görmüyoruz. Cd çıkartmak veya konser vermek istiyor musunuz?

Şarkılar genel olarak dijital platformda yer alıyor artık. CD çıkartmak yerine dijital platformlarda yer veriliyor. Önceden de bahsettiğim gibi 3 tane single çalışmam mevcut. Yenileri de eklenmek üzere. Çok piyasa ortamında değilim, belli bir kariyer hedefim olduğu için bir plan dahilinde ilerliyorum.

Verdiğiniz konserlerde gerçekleşen atmosferlerden en beğendiğiniz mekân hangisi tercihinize bağlı?

Sahne aldığım ve dinleyicilerimle buluştuğum her mekanın yeri bende başkadır. Hepsini ayrı ayrı sever ve beğenirim.

Uluslararası başarılara imza atmak ister misiniz? Daha evvel deneyimlediniz mi?

Çoğu sanatçı gibi bende uluslararası başarılara imza atmak isterim. Üzerinde çalıştığım yeni projeyle bu hayalime büyük bir adım attığımı hissediyorum.

Dünya sanatçıları arasında kendinize size keyif veren şarkıcılar kimlerdir?

Celine Dion, Dalida, Lara Fabian, Beyonce

Sosyete Art okurları sosyal medyadan size nasıl ulaşabilirler? Etkinliklerinizi önceden nereden duyabilirler?

Instagram adresim “alizeofficial” dan ulaşabilir ve sahne programlarımı takip edebilirler. Spotify ile YouTube’dan da “Alize” olarak sanatçı hesaplarımdan şarkılarımı dinleyebilirler.

TEŞEKKÜRLER…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...