GOLDEN TOR AWARDS

HABER: SUAT ÜNAL

BERLIN TURKISH FILM FESTIVAL

“SHARE YOUR DREAM”

Değerli basın mensupları, bu yıl Berlin’de ilki düzenlenecek olan Berlin Türk Film Festivalimize hepiniz hoş geldiniz…

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Desteği ile bu yıl 05 Kasım ile 11 Kasım tarihleri arasında festival başkanlığı Cenk YENGİLOĞLU tarafından yapılacak olan Berlin Türk Film Festivalimizi siz değerli basın mensuplarına duyurmaktan gurur duyarız…

Göçün 60. Yılına istinaden (Share Your Dream) sloganıyla yola çıkan Berlin Türk Film Festivalimiz, Türkiye’nin ve Almanya’nın önde gelen en değerli sinema yönetmen, yapımcı, oyuncu ve akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleşecektir.

Berlin Türk Film Festivali GOLDEN TOR ödüllerimizi belirleyecek büyük jürimizde Jüri başkanımız yönetmen Abdullah Oğuz başta olmak üzere, yapımcı Nida Karabol, Görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Deniz Çakır, Baki Davrak, Mehmet Çepiç ve akademisyen Öktem Başol gibi değerli isimler yer alacaktır. Kısa Film Dalında ise jürimizde ise ünlü yönetmen Raşit Çelikezer, Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema TV bölümünden Doç. Dr. Ragıp Taranç ve Dilaver Bayındır olacaktır.

Başta siz değerli basın mensuplarımız olmak üzere, değerli jüri başkanımız Abdullah Oğuz beye, Nida Karabol, Feza Çaldıran, Mehmet Çepiç, değerli moderatörlerimiz Yosi Mizrahi, Wilma Elles ve tabi ki bu yolda en büyük destekçim, yol arkadaşım Sayın Ezel Richter’e beni yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi sunarım.   

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl ilki düzenlenecek olan Berlin Türk Film Festivalimizin tanıtım lansmanına hepiniz hoş geldiniz.

Berlin Türk Film Festivali ile; Alman sinema sanatına yön veren yapımcı, oyuncu, yönetmen, senarist ve sinema yazarlarına Türk sinemasını daha yakından tanımasını ve bu vesile ile Alman ve Türk sineması adına kültürel bir platform oluşturmayı amaçlamaktayız.

5 Kasım Cumartesi akşamı Berlin de Cineplex Alhambra sinema salonunda Göçün 60. Yılına ithafen değerli sinema yönetmenimiz Sinan Çetin’in “Berlin in Berlin” filmi ile açıyoruz.  Açılış Gala törenimize yönetmen ve oyuncuların katılımı ile başlayacaktır.

Törene Türkiye’den ve Almanya’dan birçok ünlü konuk katılacaktır. Festivalin Türk ve Alman konukları Belinin en lüks oteli olan Berlin TITANIC Hotel de ağırlanacak. TITANIC Hotelde ünlü yönetmen ve oyuncular ile Master Class, Workshop ve söyleşiler yapılacaktır. Her akşam Türk kültürünü tanıtmak ve festival konuklarımızı ağırlamak için Kreuzberg Kottbusserde bulunan ünlü et restoranı Blackbull Grillhouse de muhteşem bir gece onları bekliyor olacak.

5 Kasım – 11 Kasım tarihleri arasında Berlin’de ilki yapılacak olan Berlin Türk Film Festivalinde on(10) uzun metraj, altı (6) Kısa Metrajlı film yarışma bölümde yer alacaktır.

Ayrıca yarışma dışında

Göçün 60. Yılı itibari Sinan Çetin Berlin in Berlin, Şerif Gören Polizei ve yine Şerif Gören den Almanya Acı Vatan filmleri gösterilecektir.

Belgesel olarak, Cem Kaya Aşk, Mark ve Ölüm, Çağdaş Eren Yüksel Gleis 11 ve Ahmet Nejdet Çupur Yaramaz Çocuklar gösterilecektir.

Ustaya Saygı Bölümünde Zeki Demirkubuz Kader filmi gösterilecektir.

Geçen yıl kaybettiğimiz Erden Kral anısına Vicdan filmi gösterilecektir.

Bu yıl Özel Gösterim Bölümümüzde Berlinale de ödül alan Alman Sinemasının değerli yönetmeni Andreas Dresen in Rabiya Kurnaz George W.Busha Karşı filmi ile yine Türk sinemamızın duayen yönetmeni Ezel Akay’ın da katılımıyla Avrupa’da ilk gösterimini Berlin Türk Film Festivalinde Berlinli Alman ve Türk sinema sanat severlere yapacaktır Osman Sekiz filmi ve tabi ki özel gösterim bölümümüzü taçlandırmak istedik ve Yüksel Aksu ve Cem Yılmazdan muhteşem bir film İftarlık Gazoz özel gösterim bölümümüze aldık.

Berlin’in en işlek meydanına koyacağımız Gezen Sinema Tırımız sayesinde festival yarışma filmlerimiz Alman halkı ve özellikle Berlin şehrine turist olarak gelenler tarafından izlenebilecektir.

11 Kasım Cuma gecesi yapılacak olan Berlin Türk Film Festivali Golden Tor ödül töreninde Alman medyasının da büyük ilgi duyduğu tarihi salon olan Wintergarten Berlin (Wintergarten Varieté) de yapılacaktır. Diva Tomasz’ın özel gösterisi yer alacaktır. Değerli müzik sanatçımız Derya Türkan’ın tek parça kemençe eşliğinde sinemaya bu güne dek emek vermiş kaybettiğimiz sanatçılarımızın görselleri beyaz perdeye yansıtılarak anılacaktır. Berlin Türk Film Festivali GOLDEN TOR ödül gecesi sunuculuğunu başarılı ve tecrübeli sinema oyuncusu Yosi Mizrahi ve Wilma Elles üstlenecekler.

Sözlerime son vermeden önce değerli destekçimiz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sinema Genel Müdürlüğümüze, Berlin Büyükelçiliğimize ve Berlin Başkonsolosluğumuza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Tabi ki değerli sponsorlarımız başta TITANIC Hotel, Cineplex Alhambra Sinemalarına, Witergarten Berlin’e, Trendyol, Getir, Hypro Finance, Futurekom, Blackbull Restoran, Wettarena ve Bet3000firmasına festivalimize vermiş oldukları desteklerinden dolayı özel teşekkürlerimi sunmak isterim. 

Berlin Türk Film Festivali’nde 5 – 11 Kasım tarihleri arasında, Türk sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmen filmleri, Göçün 60.cı yılına uygun klasikler olmak üzere festivalde toplam 35 film gösterilecektir.

Berlin’de ilk defa yapılacak olan Berlin Türk Film Festivalimiz sayesinde Avrupa’nın kalbi Berlin’de Türk Sinema sanatımızın en güzel örneklerini ve en değerli sanatçıları ağırlamaktan ve tanıtmaktan gurur duymaktayız. Bu önemli Türk festivalimizin tüm halkımıza duyurmasında basın desteğinizi rica ediyoruz.

6 gün boyunca İstanbul Berlin arasında bir kültür platformu olacak olan Berlin Türk Film Festivaline tüm Berlin Halkı davetlidir.

Berlin Türk FF göstereceğiniz ilgi ve desteğinize şimdiden teşekkür ederiz.

Article Categories:
Sinema

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...