SİNEM SAYIN KENDİ ROCK DÜNYASINI ANLATTI!

SÖYLEŞİ: SUNA BAYKAM SAPAN

Sosyete Art’a hoş geldiniz. Öncelikle cesaretiniz ve müziğe sanatsal anlamda verdiğiniz değer açısından sizi tebrik ederiz. Sinem Sayın neden müzik diyor ve sanatseverler ile hangi duygu bütünlüğünü bekliyor? Aslında sanatta beklenen bir şey olmasa da yapılanlar içimizden gelen ilham ve sevgiden doğsa da sonuçta bir emek verilerek yürünüyor. Bu kliplere yansıyan gerek oyunculuk gerek moda gerekse de şarkı seçimlerinde nelere dikkat ediyorsunuz cd çıkartırken?

-Müzik benim için çocukluğumdan beri bir hayat tarzı… Müzisyen bir aileden geliyorum… Hep müziğin içindeydim… Ve tamamıyla müzikle büyüdüm..

Sanatseverlerden beklediğim kendi yaşadıkları duygularıyla benim şarkılarımı özleştirmeleri… O zaman aramızda güzel bir bağ oluşuyor..

Oyunculuk ve moda kısmında kendim olmayı, Sinem olmayı tercih ediyorum… Ben nasılsam öyleyim… Dinleyicilerimin de bunu böyle görmesini istiyorum… Şarki seçimleri o anki ruh halime göre değişiyor… O an neyi ve hangi duyguyu yansıtmak istiyorsam o şarkımı paylaşıyorum dinleyicilerimle…

SOSYETE ART: Rock müzik söyleyen bir şarkıcı nasıl ifadesini şekillendirir? Nelere dikkat çekilir? Sanatsal kaygı nerelerdedir?

-Rock müziği duyguların haykırışı olarak görüyorum… İçimizdeki yoğunlaşan hislerin haykırışı… Sert ama duygu yüklü… Herkes müzikte kendisini farklı müzik türünde ifade eder… Ben de bu haykırışın içinde ifade ediyorum… Sanatsal kaygı sadece kendini doğru ifade edip etmemek… Çünkü bu bir sanat… Anlatmak veya yaşatmak istediğini doğru ifade etmen gerekiyor…

SOSYETE ART: Dünyada kadın olmanın zorluğu nedir size göre? Okurlar arasındaki kadınlar da en az sizin kadar sanat ile uğraşan ve takip eden insanlardan. Anlaşılacağınızı bilerek cevaplarsanız seviniriz. Bazen bir resim bazen ise bir söz kadını kadın yapar. Çok konuşulsa da kadınların da sanatı gerçekten çok iyi. Bu konuda feminen tarafınız ne der bizlere? Rock dalında kadın şarkıcı olmak için neler ile mücadele ediyorsunuz?

-İnsanların sosyal kültürel bakış açıları çok farklı… Bir kadına bakış açıları da farklı..Giyim, tarz, meslek, konum, müzik ve birçok konu dahil kadınların yargılanması değil de özgür olması gerekiyor. Bu da tabi ülkeden ülkeye değişiyor… Bazı ülkeler kısıtlayıcı bazı ülkeler destekleyici olabiliyor… Tabi ki her ülkenin destekleyici olması gerekiyor… Kadınların sanat, spor ve birçok her dalda başarılı olduğunu biliyoruz… Günden güne bu daha da ilerliyor. Tabi bazı fizikler biyolojik durumlar var. Bu etkileyebiliyor. Ancak total olarak kadınlar azimli ve başarılılar..

Rock dalında kadın olmak aslında çok zor bir şey değil… Bununla ilgili zorlukla karşılaşmadım şu ana kadar… Karşılaşanlar varsa da bu olmamalı…

SOSYETE ART: Hayat görüşünüz nelerdir? Pandemide yaşadığımız hayat sizi tatmin ediyor mu? Çünkü sahneler azaldı, konserler iptal olabiliyor, eskiden olan etkinlikler daha az gerçekleşiyor. Bu konuda neler paylaşabilirsiniz? Gelecekte ümit var mı yapılacak konserlerde yoksa hepimizin anladığı üzere sosyal medya takipleri mi sizlere faydalı olacak?

-Hayat görüşüm özgür ve dilediğim gibi yasamak. Hayatimin her gününü güzel şeylerle anlarla doldurmak..

Pandemide yaşadığım hayat tabi ki tatmin etmedi… Müzik durdu, konserler azaldı, konser saatleri hala kısa ve erken bitiyor. Bu da hem sanatçıların hem de dinleyicileri sanatın içinde olabilme şanslarını azaltıyor… Eğlence sektörünü de fazla etkiliyor… Çünkü bundan sadece sanatçılar değil, eğlence sektörü çalışanları da etkileniyor.

Gelecekte ben konserlerde her zaman bir umut görüyorum… Konserler sanatçıyla dinleyicilerin arasında en güzel enerjiyi, bağı, duyguların paylaşılmasını sağlıyor… Göz göze temas ve hislerin karşılıklı paylaşılması bu sayede oluyor. Tabi son zamanda biliyorsunuz sosyal medya önde… Eskisi gibi değil… Sosyal medyayı iyi kullananlar bir adım öne geçiyor… Bu dönem artık böyle…

SOSYETE ART: Yeni bir iş programı üzerinde olduğunuzu duyduk. Bilgi verir misiniz? Yeni klip ve bilumum koşturmanızda bizlere neler hazırlıyorsunuz?

-Evet, tekrar yeni bir şarkımı gündeme alıyoruz… Kayıtlar başladı, klip çekimleri olacak tabi ki… Yapımcım Ayhan Orhuntas ve Produktorum Ali Kerrar Akinci ile birlikte sıkı bir çalışmaya girdik. Âmâ söyle sööyleyeyim bangır bangır geliyoruz, bekleyin☺

Yine müzik olur mesela arange yapmak yıllardan beri istediğim bir şeydi…  Bununla ilgili kendimi geliştirmek ve kendi şarkılarımı kendim kaydedip aranjesini de kendim yapmak istiyorum.

SOSYETE ART: Hayatta bundan sonra sanatsal bir değişim hangi ilgi alanlarınızda bekliyorsunuz? Sürekli ilerleyen bir dal seçmişsiniz kendinize. Yolunuz açık olsun. Her zaman sizinleyiz. Değişim derken tarzınıza eklemek için seçeceğiniz şarkılarda anlatacağınız hikâyelerin konularından bize örnekler verir misiniz? Sizi en çok etkileyen duygular hangileridir?

-Şarkıların hikayeleri kendisi olmak isteyen, kendi benliklerini ortaya koyan ama buna müsaade etmeye kişiler ve sistemler üzerine… Bazı şarkılarda da bazen yalnızlık bazen ask bazen de özlem içeriyor…

-Beni en çok etkileyen duygular hayal kırıklığı ve pişmanlık..

Sosyete Art’tan sizlere kucak dolusu sevgiler… Tekrar görüşmek üzere…

Bu röportaj için asil ben teşekkür ederim..

Article Categories:
SÖYLEŞİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...