Viyana’da melez bir baterist: Aleksandro Alcantara Mulaosmanovic

Röportaj: Eylül AŞKIN (Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/a-multiracial-drummer-in-vienna.html )

Bugün Viyana’nın aktif lokal müzisyenlerinden biri olan, baterist Aleksandro Alcantara Mulaosmanovic ile birlikteyiz.

1) Müziğe olan ilgin nasıl başladı? Müzik alanında kariyer yapmaya karar verme sürecin nasıl oldu?

Müziğe olan ilgim 6-7 yaşlarımdayken başladı. 15-16 yaşlarında bir grup arkadaşım vardı ve bana dinlemem için Metallica ve Iron Maiden gibi grupların cdlerini verdiler. Sonra heves edip gitar çalmaya başladım ve 14 yaşımdayken basit olarak bir müzik grubu kurdum. Bu arada 16 yaşıma kadar aynı zamanda bateri çaldım. 16 yaşımda benim için aslolan enstrümanın bateri olduğunu fark ettim ve bateriye odaklandım. Sonra Jazz okudum ve şu anda çoğunlukla müzikten para kazanıyorum.

2) Viyana Prayner Konservatuarı Jazz bölümü mezunusun. Enstrüman olarak bateriyi seçmendeki en büyük etken neydi?

Az önce de bahsettiğim gibi, 14 yaşımda bateri çalmaya başlamış olsam da beni ben yapan şeyin bateri çalmak olduğunu ve sadece bateri çalmak istediğimi 16 yaşımda fark ettim. Ritme bayılıyorum, bu benim tutkum.

3)İlk defa ne zaman sahne aldın? Neler hissettin?

İlk sahne alışım 2006’fa bir açık hava blues festivali sahnesindeydi. Yaklaşık 10000 izleyici vardı ve ilk başta fazlasıyla heyecan verici ve korkutucuydu. Ama ikinci şarkıdan sonra hayatımın en güzel anlarından birini yaşadım.

4) Ebeveynlerinden biri Meksikalı, diğeri Bosna Hersekli. Fakat sen Avusturya’da okudun ve bu ülkede çalışmaya, yaşamaya devam ediyorsun. Sence bu çokkültürlülük müziğine nasıl yansıdı?

Köklerim, farklı müzik tarzlarıyla ve farklı geleneksel müzik türleriyle olan bağlantım bugüne kadar müzik hayatımda çok bir etkiye sahip oldu ve olmaya devam ediyor. Şu anda kendi albümümü kaydediyorum. 10 şarkıdan oluşuyor, biraz Jazz, bir Rock tabanlı bir albüm. Fakat bütün şarkılarda Latin ve Balkan esintilerini farkedebilirsiniz.

5) Bugüne kadar aktif olarak yer aldığın projeler neler? Şu anda hangi gruplarla, müzisyenlerle çalışmaktasın?

Hangover Division isimli bir blues rock grubuyla, country rock ve rock n roll grubu Midnight Creek ile, kendi müziğim ve birkaç sürpriz üzerinde çalışıyorum 🙂
Aynı zamanda sıklıkla Meksikalı şarkıcı ve söz yazarı Paco Acustico’nun Viyana konserlerinde bateri çalıyorum.

6) Mesleki anlamda en ütopik hayalin ne? Geleceğe yönelik hedeflerin neler?

Hedefim hiç vazgeçmeden çalmaya devam etmek… Müzik yapmak, bu müziği insanlarla paylaşmak, yaptığım müzikten keyif almak ve insanların bu müzikten keyif aldıklarını görmek. Tabi ki hepimiz büyük yerlerin ve şöhretin hayalini kuruyoruz bir noktada fakat benim için en önemli şey insanların yaptığım şeyden hoşnut olmaları diyebilirim. Umarım uzun vadede daha geniş bir kitleye hitap ederim 🙂

7) Tarzından etkilendiğin, başarılı bulduğun, ilham aldığın bateristler kimler?

Bu konuda günlerce konuşabilirim doğrusu. Çünkü büyün dünyaca ünlü davulcuların bize ileteceği bir mesaj, vereceği bir ders olduğunu düşünüyorum. Fakat ille de birkaç isim vermem gerekecekse : Dennis Chambers, Joeu Jordison ve Roy Mayorge

8) Çalmaktan en çok keyif aldığın tarz ne?

Hardcore/Punk, Metal ve Fynk çalmaktan aşırı keyif alıyorum.

9) Avrupa’da ve dünyada müziğe genel bakış açısı hakkında bize neler söyleyebilirsin?

Yine saatlerce üzerine konuşulabilir bir konu ama genellikle gerçek müziğin son yıllarda pek de takdir edilmediğini düşündüğümü söyleyebilirim. Çoğunlukla elektronik müzik, trendler takip ediliyor ve şovların sadece yüzde otuzu müziğin kendisine odaklanacak şekilde dizayn ediliyor. Tabi ki kaliteli müzik hala yapılıyor ama maalesef 20-30 yıl önce olduğu kadar popüler değil.

10) Müzik dışında ilgilendiğin başka sanat dalları var mı?

İç alan tasarımı ve medya tasarımı ile ilgileniyorum. Bana çok keyif veren uğraşlar ikisi de. Bir de robot teknolojisi ile ilgileniyorum fakat o konuda çok yetenekli olduğum söylenemez. 🙂

11)En mutlu ve en acı anını sorsam?

Hayatta mutlu olduğum çok fazla an var açıkçası. Arkadaşlarımdan bir haber aldığımda ya da onlarla buluştuğumda, birilerinin amaçlarına ulaştığını gördüğümde, mutlu ve hayattan keyif alan insanlar tanıdığımda bu beni de çok mutlu ediyor. Ama herhalde hatırladığım en mutlu anım 5 yıl önce köpeğimi aldığım andı. En acı anım ise yıllarca büyükannemi göremeyişim, sonra ölüm haberini alışım ve cenazesine bile gidemeyişim.

12) Okuyucularımız sana sosyal medyada nereden ulaşabilirler?

Bana ve işlerime instagram ve Spotify adreslerimden ulaşabilirler.
Resmi instagram hesabım: @aleksandro_alcantara

Yine birlikte çalıştığım isimlerin instagram sayfalarından da bana ulaşabilirler:

@hangover division
@midnightcreek
@elpacoacustico

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...