Hollanda’dan Bir Metal Fanatiği: Glenn Veldman!

Röportaj: Eylül AŞKIN (Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/a-metal-enthusiast-from-netherlands.html )

Bugün kalbini metal müziğe ve metal kültürüne vermiş, yıllardır çeşitli gruplarda çalmakta olan, Hollandalı baterist Glenn Veldman ile birlikteyiz.

1) Müziğe olan ilgin nasıl başladı?

  • Büyüdüğüm evde her zaman müzik çalardı. Büyüdükçe dinlediğim şarkıların notalarını araştırmaya başladım ve sonunda kendimi metal müzikle buldum.

2) Neden davul?

  • Çalmayı öğrenebileceğim bir enstrüman arayışındayfım ve davula çekildiğimi hissettim.

3) Aslen Lojistik mezunusun. Müzikte kariyer yapma yolunda ilerleyişin nasıl oldu?

  • Okuldan sonraki zamanımı ve haftasonkarını hep davul çalışmaya ayırıyordum. Sonra gruplarla çalmaya ve haftasonkarını sahne almaya başladım.

4) İlk defa ne zaman sahne aldın?

  • İlk sahnem 2015 yılında, önceki grubum “Backbone” ile, Rotterdam’da düzenlenen Baroeg Açık Hava Festivali’nde oldu.

5) Yıllardır özellikle metal müzikte uzmanlaşma çalışıyorsun. Metal müzik senin için ne ifade ediyor? Hollanda’daki metal kültürü ile ilgili ne söyleyebilirsin?

  • Metal müzik benim için herşey demek. Sadece bir müzik tarzı değil, bir yaşam biçimi. Hollanda’da metal kültürüne bağlı devasa bir kalabalık var fakat maalesef açık bir şekilde metal müzik pek rağbet görmüyor. Radyoda metal müzik çalınmaması bence bunun en büyük sebebi.

6) Tarzından etkilendiğim davulcular kimler?

  • “Thy Art Is Murder”dan Hesse Beahler,
    “Iron Maiden”dan Nicko McBrain,
    “Kreator”dan Jürgen Reil.

7) Bize Hollanda’da müziğe genel bakış açısıyla alakalı neler söyleyebilirsin?

  • Benim açımdan üzüntü verici ki, metal müzik pek olumlu geri dönüşler almıyor. İnsanlar metal müziğin çoğunlukla bağırmak ve çığlık atmakla ilgili olduğunu sanıyor ama bu kesinlikle doğru değil. Bence eğer radyolarda metal müziğe yer verilseydi ve insanlar bu müziği dinleyip, bu müzikle alakalı daha derin bir anlayışa sahip olabilirlerdi. Ne yazık ki, popüler müzik birçok yönden tercih ediliyor.

8) Müzik dışında ilgilendiğin başka sanat dalları da var mı?

  • Hayır, yok.

9) Şu anda hangi gruplarla ve müzisyenlerle çalışmaktasın?

  • Şu anda iki ayrı grupla çalışıyorum. Biri Zaandam merkezli “Infantry” adında bir Desth/Trash metal grubu. Diğeri ise Eindhoven merkezli bir Trash metal grubu olan “Headless Hunter”

10) Profesyonel anlamda en ütopik hayalin ne? Geleceğe yönelik hedeflerin neler?

  • Hayalim Almanya’daki Wacken Açık Hava Festivali’nde ve Belçika’daki Graspop Metal Buluşması etkinliklerinde davul çalabilmek. Ayrıca bir gün sadece davul çalarak para kazanabiliyor olmayı da isterim. Şu anda hala giderlerini karşılamak için çalışmak durumundayım. Davulcu olarak kendimi geliştirmek, turlara çıkmak, daha iyi müzikler üretmek geleceğe yönelik hedeflerim olarak sayılabilir.

11) Okurlarımız sana sosyal medyada nereden ulaşabilirler?

  • Benimle ilgili her türlü bilgiye şu linkten ulaşabilirler:
    linktree/glenn_official_drummer

Ayrıca instagram hesabımdan da benimle iletişime geçebilirler:
@glenn_official_drummer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...