HALUK LEVENT’TEN “BARIŞ AKARSU MERHABA”YA DESTEK

HABER: SUAT ÜNAL

“Barış Akarsu Merhaba”ya Sanatçı Desteği

HALUK LEVENT: VE BEKLENEN FİLM

Ünlü Sanatçı Haluk Levent, sosyal medyadan”Barış Akarsu Merhaba” filminin afişini ve fragmanını paylaştı… Hayranlarından gelen ‘Sen neden yoksun bu filmde?’ sorusuna da yanıt vermiş oldu…

Ünlü sanatçı, resmi Twitter hesabından 18 Kasım’da vizyona girecek “Barış Akarsu Merhaba” filminin afişini ve fragmanını paylaştı. Haluk Levent’in, “Ve beklenen film. Bana sordular ‘Sen neden yoksun bu filmde?” diye. Ben Barış Akarsu’nun müzik yaşamında 2-3 kez vardım. Ama o kaza yapıp hastaneye düştüğünden bugüne kadar hep ailesiyleydim biliyorsunuz. Film yapımcılarının emeklerine sağlık” notunu da düştüğü paylaşımına beğeni yağdı. 

Haluk Levent ve Barış Akarsu, 2004 yılında ekranlara gelen “Akademi Türkiye” müzik yarışmasında düet yapmıştı. Akarsu, Haluk Levent’in “Aşkın Mapushane” adlı şarkısını seslendirirken Levent, sürpriz yaparak sahneye çıkmış, ikili birlikte şarkıyı söylemişti. Akarsu, bu sürpriz karşısında duygulanıp gözyaşlarını tutamamıştı. 

Bir dönem Anadolu rock müzikte fırtınalar estiren, sesi, şarkıları ve yorumuyla milyonların gönüllerinde taht kuran Barış Akarsu, birinci olduğu “Akademi Türkiye” müzik yarışmasıyla adını duyurmuştu.

Barış Akarsu’nun yaşam öyküsünü anlatan “Barış Akarsu Merhaba”da, Barış Akarsu’yu İsmail Ege Şaşmaz canlandırıyor. Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol’unrol aldığı film, 18 Kasım’da vizyona giriyor.  

Yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Mert Dikmen’in yaptığı filmin senaryosunu ise Mert Dikmen ve Can Anar kaleme aldı.

YARIM KALAN ŞARKI

18 Kasım 2022’de Türkiye’nin yanı sıra 10 Avrupa, 10 Ortadoğu ülkesi, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’da gösterime girecek filmin müziklerini ise Eser TaşkıranMehmet Can Erdoğan ve Can Çelebi yaptı. Filmde, Barış Akarsu’nun yarım kalan ve yeniden düzenlenerek aranje edilen ‘Merhaba’ isimli şarkısı da yer alıyor. Şarkı, bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılmış ve şarkıdan elde edilecek gelirin LÖSEV’e bağışlanacağı açıklanmıştı.

SES YARIŞMASIYLA STARLIĞA UZANAN BİR HİKAYE

29 Haziran 1979’da dünyaya “merhaba” diyen Barış Akarsu’nun hikayesi, müzik yolculuğuna yön veren Ereğli’deki günlerinden, yaşamının dönüm noktasını oluşturan İstanbul’daki ses yarışmasına uzanıyor. Film, Barış’ın “Yalancı Yarim” dizisi için bulunduğu Bodrum’da noktalanan; tamamlanamayan hayallerine, yarım kalmışlıklarına ışık tutuyor…

Article Tags:
·
Article Categories:
Sinema

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...