Tuğçe Tanış: “Kafama bir şeyi çok takıyorsam, onu alabilmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım!”

Röportaj: Eylül AŞKIN

(Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/tugce-tans-if-something-is-weighing-on.html )

Bugün oyuncu, oyuncu eğitmeni ve nefes koçu Tuğçe Tanış ile beraberiz.

1) 13 yaşında oyunculuk eğitimi almaya başlamışsınız. Oyuncu olmak istediğinize nasıl karar verdiniz?

2) Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunusunuz. Mimar Sinan Üniversite’sini kazanabilmek için tam 3 yıl, ısrarla sınavlara girmişsiniz. Üstelik Akademi İstanbul, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü gibi iyi okullara girmiş, birer yıl burada eğitim almış olmanıza rağmen. Sizin için önemi nedir Mimar Sinan’dan mezun olmanın, neden özellikle Mimar Sinan? Kafanıza koyduğunuzu direten ve yapan biri misinizdir normalde de?

3) Mezun olduktan sonra “Kurtlar Vadisi Filistin”, “Devrimden Sonra” gibi filmlerde ve “Aramızda Kalsın”, “Çocukluk”, “Siyah Beyaz Aşk” gibi TV dizilerinde yer alıyorsunuz. Sonra aktif olarak tiyatroda daha fazla yer almaya başladığınızı görüyoruz. Televizyon oyunculuğundan uzaklaşmanızın sebebi ne oldu?

4) Şu anda tiyatroda Gloria, Red Speedo, Iphigenia, Yalnızlıkla Nasıl Savaşılır, Yalnızlık, Kadın gibi oyunlarda oyuncu olarak, Aşk isimli oyunda ise yönetmen olarak yer alıyorsunuz. Sahne önü ve sahne arkası tecrübenizi karşılaştırdığınızda bize neler söyleyebilirsiniz? Yönetmenlik deneyiminiz tiyatro serüveninizde size neler öğretti, nasıl bir farkındalık kazandırdı?

5) Dünyaca ünlü, Times Square’daki Ionica Tiyatrosu’nun sahibi, oyuncu ve yönetici koçu Anthony Vincent Bova ile çalışma fırsatı yakaladınız. Biraz bu deneyiminizden bahsedebilir misiniz? Aldığınız eğitim mesleğinizde ve hayatınızda neleri değiştirdi? Verdiğiniz eğitimlerde edindiğiniz bu bilgilerden de faydalanıyor musunuz?

6) Tuğçe Tanış Atölye’nin kuruluşu nasıl oldu peki? Ne gibi hizmetler veriyor, ne gibi etkinlikler düzenliyorsunuz atölyenizde? Verilen eğitimler için herhangi bir yaş sınırı var mı?

7) Sizce oyuncu olmak isteyen biri sahip olduğu doğal yeteneğin dışında bu alanda başarılı olabilmek için başka ne gibi karakter özelliklerine sahip olmalı?

8) Oyunculuk veya eğitmenlik namına en ütopik hayaliniz nedir?

9) Kendinize idol olarak aldığınız, tarzından etkilendiğiniz yerli ve yabancı oyuncular kimler?

10) Hem bireysel alanda, hem de Tuğçe Tanış Atölye ile alakalı olarak uzun vadede ne gibi amaçlar koydunuz önünüze? Geleceğe yönelik hedefleriniz neler?

11) Transformal nefes ile tanışmanızdan da bahsetmek istiyorum. Nedir transformal nefes? Eğitimlerinizde oyunculuk ile transformal nefes arasında nasıl bir bağ kurdunuz?

12) Okurlarımız size sosyal medyadan nerelerden ulaşabilirler?

Exit mobile version