BACH VE ITRİ AYNI SAHNEDE BULUŞUYOR

HABER: EYLÜL AŞKIN / H. SÜHA MUTLU / SUNA BAYKAM SAPAN – NAM AJANS

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Salı Resitalleri’ kapsamında 22 Kasım akşamı Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Doğu ve Batı müziğinin iki güçlü temsilcisi; Bach ve Itri’nin yaşamları ve eserleri müzikseverlerle buluşacak.

Şişli Belediyesi ‘Salı Resitalleri’ projesi kapsamında, 22 Ekim Salı akşamı

‘Bach’tan Itri’ye’ dinletisiyle, Doğu ve Batı medeniyetlerinin en güçlü temsilcileri olan iki büyük müzik insanının yaşamlarını ve eserlerini aynı sahnede buluşturacak.

Salı Resitalleri’nin sanat yönetmeni olan Serhan Bali, bu özel müzik gecesini şöyle tanımlıyor: “Buhurizade Mustafa Itri (1640-1711), Johann Sebastian Bach’tan (1685-1750) kırk yıl kadar önce doğdu ve 40 yıl kadar önce öldü, ancak bu iki büyük insan 25 yıllık süre zarfında iki ayrı medeniyetin kültür kutupları olarak dünyamızı ortaklaşa şereflendirdiler. Kozmopolit İstanbul’umuzun en kozmopolit ilçesi olan Şişli’de, insanlığın ortak mirası olan Bach ve Itri’nin eserlerini buluşturacağımız bu gecede, müziğin tüm sınırları aşan manevi gücüne ve farklı medeniyetlerden gelen insanların birbirlerini anlayabilecekleri yegâne dil olduğu gerçeğine bir kez daha tanıklık edeceğiz.”

Konserde müzisyenler Hakan Dedeler (tanbur), Eyüpcan Açıkpazu (ney), Ayşenur Ayyıldız Haksoy (soprano), Gülşah Erol (viyolonsel), Hande Önder (piyano), Serhan Bali (anlatıcı, bariton), dinleyicileri Bach ve Itri’nin dünyalarına götürecekler.

Klasik müzik yazarı ve programcısı Serhan Bali’nin sanat yönetmenliğinde 2022 -2023 sezonu boyunca her ayın iki salı akşamı düzenlenecek olan Salı Resitalleri’nde ülkemizin seçkin müzisyenleri yerli ve yabancı bestecilerin klasik müzik eserlerinin yanı sıra, farklı müzik türlerinde bu topraklarda yüzyıllar boyu üretilen zengin birikimi de sahneye taşıyacaklar.

Article Categories:
KONSER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...