“BARIŞ AKARSU MERHABA”GİŞEYE ZİRVEDE GİRİŞ YAPTI

HABER: SUAT ÜNAL

Bir dönem Anadolu rock müzikte fırtınalar estiren, sesi, şarkıları ve yorumuyla milyonların gönüllerinde taht kuran Barış Akarsu’nun yaşam öyküsünü anlatan “Barış Akarsu Merhaba” filmi, gişeye zirvede giriş yaptı.

HAYALLERİ, MÜZİK SEVDASI VE BÜYÜK AŞKI…

Yaklaşık 102 bin seyirciyle Box Office Türkiye’nin yeni lideri olan film, mesleğinin en parlak döneminde genç yaşta talihsiz bir kazayla hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun, hayallerinin peşinden giderken verdiği mücadeleye, yaşadığı büyük aşka, müziğe olan sevdasına ve sanatçıyla ilgili bilinmeyen gerçeklere de ışık tutuyor.

“Barış Akarsu Merhaba”, izleyici sayısıyla sonbahardan bu yana en iyi açılış yapan film başarısına da imza attı.

Barış Akarsu’yu İsmail Ege Şaşmaz’ın başarıyla canlandırdığı filmde, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol oynuyor.

Yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Mert Dikmen’in yaptığı  filmin senaryosunu ise Mert Dikmen ve Can Anar kaleme aldı.

TÜRKİYE’DE VE 23 ÜLKEDE GÖSTERİME GİRECEK

18 Kasım 2022’de Türkiye’nin yanı sıra 10 Avrupa, 10 Ortadoğu ülkesi, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’da gösterime giren filmin müziklerini ise Eser Taşkıran ve Mehmet Can Erdoğan yaptı.

İSMAİL EGE ŞAŞMAZ’DAN MÜKEMMEL PERFORMANS

Filmde İsmail Ege Şaşmaz, oyunculuğu kadar sesiyle ve yorumuyla da adından söz ettirdi. Barış Akarsu’nun hayatını izlerken duygusal anlar yaşayan hayranları, İsmail Ege Şaşmaz’ın seslendirdiği şarkılara zaman zaman eşlik ederek, erken yaşta kaybettiğimiz sevilen sanatçıyla özlem giderdiler.

SES YARIŞMASIYLA STARLIĞA UZANAN BİR HİKAYE

29 Haziran 1979’da dünyaya “merhaba” diyen Barış Akarsu’nun hikayesi, müzik yolculuğuna yön veren Ereğli’deki günlerinden, yaşamının dönüm noktasını oluşturan İstanbul’daki ses yarışmasına uzanıyor. Film, Barış’ın “Yalancı Yarim” dizisi için bulunduğu Bodrum’da noktalanan; tamamlanamayan hayallerine, yarım kalmışlıklarına ışık tutuyor…

‘TEK BİR ŞEY OL, EN İYİSİNİ OL’

Remzi Dedesi ile balığa çıkan, tuttukları balıkları ailesiyle keyifle yiyen küçük Barış’ın daha çocuk yaşlarda müziğe olan ilgisi, ailesinin gözünden kaçmaz. Adını da zaten Barış Manço’dan almıştır… Dedesi, lise mezuniyeti için ona hediye olarak bir gitar bir de çok sevdiği Halikarnas Balıkçısı’nın “Aganta Burina Burinata” kitabını alır. Ama o hediyeleri vermeye yetmez ömrü… Dayanamaz kalbi… Barış, ne o kitabı yanından ayırır ne de dede nasihatı olan ve filme de damga vuran o özlü sözü: ”Tek bir şey ol, en iyisini ol.” 

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Neler İzliyoruz · Sinema

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...