Pilevneli, Ali Elmacı’nın kişisel sergisine ilk defa ev sahipliği yapıyor!

Pinevneli Gallery, Ali Elmacı’nın “Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle” başlıklı kişisel sergisine ilk kez ev sahipliği yapıyor. Sergi 14 Ocak 2023’te Dolapdere’de ziyarete açıldı.

Elmacı, 2020’de başladığı “Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle” başlıklı sergisi kapsamında üretmeye başladığı eserler serisiyle bireysel, toplumsal ve politik ikiyüzlülük konularına odaklanıyor. Sanatçı aynı ismi alan kişisel sergisinde de Spaghetti Western türünde filmlerden ilham alarak ikiyüzlülük temasına odaklanıyor ve sergiyi bir cinayet öyküsü gibi yorumluyor. Hem iyiyi, hem kötüyü içinde barındıran karakterler, ikilem olarak nitelendirilebilecek durumlar ve davranışlarda bulunuyor. Bu anlamda Elmacı’nın eserleri düello gibi gözüken bir cinayetin anatomisini gözler önüne seriyor.

“Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle XII” 18 Şubat 2023’e kadar pazar ve pazartesi günleri hariç her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında PİLEVNELİ GALLERY Dolapdere’de ziyaret edilebilir.

Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle IX / Kiss My Lips, Dagger My Heart IX /
160*200 Tuval üzerine yağlı boya, 2022 / 160*200 Oil on Canvas, 2022
Şiddetin Ne Hoş, Ne Güzel Şefkatin III, 2023 / 92*76/ Tuval üzerine yağlı boya, PLA üzeri akrilik, deri / Oil on Canvas, acrylic on PLA, leather

Article Categories:
Sanat · SERGİ · SERGİLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...