La Bayadere’e sürpriz seyirci!

HABER: Eylül Aşkın

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2008’de AKM tadilata girmeden önce sahneye koyduğu son bale olan eserin yeni AKM sahnesindeki prömiyeri 14 Ocak 2023’te yapılmıştı. Seyirciden büyük ilgi gören oyunun 28 Ocak’taki sunumunu izlemeye gidenlerden biri de ünlü sunucu, oyuncu Çiğdem Tunç oldu. Gösteri salonunda tesadüfen karşılaştığı istanbul Devlet Opera ve Balesi baş baleti Erhan Güzel ile çektirdiği fotoğrafı instagram hesabında paylaşan Tunç, paylaşımda düşüncelerini:

“AKM sahnesinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden La Bayadere adlı ölümsüz bir bale eseri seyrettik… Yanı sıra yıllardır İstanbul Balesi’nin baş dansçılığını yapmış olan Erhan Güzel ile karşılaştık sevinçle… Devlet Opera Balesi genel müdürü sayın Murat Karahan beyefendinin şahsında tüm sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Çok zor bir eser fevkalade icra edildi..” şeklinde ifade etti.

Murat Karahan’ın da bizzat katılımıyla gerçekleşen 28 Ocak sahnesinin başrollerini ise Petra Conti (Nikaya), İlhan Durgut (Solor) ve Melike Manav (Gamzatti) üstlendi.

Eserin konusu ise şöyle:

“Kendisine aşkını ilan eden Yüce Brahman’ı reddeden baş tapınak dansçısı Nikiya, gizlice savaşçı Solor ile buluşur. Birlikte dans eden ikili kutsal ateş üzerine birbirlerine sonsuz aşk sözü verirler. Solor’un cesaretini ödüllendirmek isteyen Rajah, kızı Gamzatti ile evlenmesine hükmeder. Gamzatti, Solor’a aşık olur. Solor da onun güzelliğinden etkilenir ve Gamzatti ile evlenmeye karar verir. Gamzatti ve Solor’un nişanında Nikiya’ya dans etmesi emredilir. Gamzatti ona hediye olarak bir sepet çiçek gönderir. Nikiya çiçeklerin Solor’dan geldiğini düşünür. Oysa çiçek sepetinde zehirli bir yılan gizlidir. Yılan, Nikiya’yı sokar. Nikiya ona sunulan panzehiri almaz ve ölür. Nikiya’nın ölümünden üzüntü duyan Solor da yaşamına son verir.”

Oyun 31 Ocak’ta tekrar izleyiciyle buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...