‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri’nin konuğu: Merve Çağlar

Merve Çağlar’dan daha iyi bir dinleyici olma kuralları…

Disiplinlerarası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktarıyor. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı perspektiften bakıyor.

Bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturulan ve içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen ‘Bir Dünya Okumak’ projesi kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.

Serinin dördüncü söyleşine konuk olan Vuslat Vakfı Direktörü Merve Çağlar, daha iyi bir dinleyici olmanın önemine vurgu yapıyor. Duyma ile dinlemenin arasındaki farkın altını çizen Çağlar, can kulağıyla dinleme becerisinin hayatımızda çok daha sağlıklı ilişkiler kuracağına da inanıyor.

Son dönemde en çok etkilendiği Kazuo Ishiguro’nun yazarı olduğu Klara ile Güneş kitabının da hikayesini kısaca anlatan Çağlar, kitapla birlikte dünyaya farklı bir perspektiften bakabilmeyi de öğrendiğini vurguluyor.

‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri’nin KTSM’nin sorumlu üretim ve tüketim çağrısını desteklediğini belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler; ‘Kale Tasarım ve Sanat Merkezi olarak her zaman sürdürülebilirliği odağına alan projeleri hayata geçiriyoruz. SADE ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri’ de bizlere sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde keşfetme, yazarların sürdürülebilirlik yolculuğuna ortak olma ve hikayelerden ilham alarak sorgulama ve harekete geçme olanağı tanıyor.’ diye konuştu.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) Başkanı Emrah Kurum ise; ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri, bizlere kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakabilmeyi öğretiyor.’ dedi.

Merve Çağlar’ın bu keyifli söyleşisini izlemek için Youtube linkini aşağıda bulabilirsiniz.

https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=sunabaykam@gmail.com&MailID=26148166&url=https%3a%2f%2fyoutu.be%2f9F3KO-C3i7o

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Sürdürülebilirlik alanında kurumlarda ve toplum hayatında gerekli dönüşümün gerçekleşmesi için projeler geliştirmekte, eğitim ve atölye çalışmaları düzenlemekte ve ilham veren uygulamaları yaygınlaştırmak üzere etkinlikler düzenlemektedir.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, disiplinlerarası paylaşımlara alan açan bir üretim ve buluşma platformu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları önceliklerinden sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan ve sürdürülebilirliği merkeze koyan KTSM, İyi Bak Dünyana hareketinin de öncüsü. Sosyal fayda üreten fikirlerin savunuculuğunu yapan KTSM’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezde, seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında özgün, özgür ve öze değen üretimlerin paylaşılacağı bir sergi alanı; tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500’den fazla kitaptan oluşan bir kütüphane ile, herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılması planlanıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi

Adres: Azapkapı Mahallesi, Hediye Sok. No:6, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Web Sitesi: kaletasarimsanatmerkezi.org

Instagram & Twitter: ktsm_org

Sergi, Pazar, Pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 10.00 – 19.00 arası açıktır.

Article Tags:
·
Article Categories:
KİTAP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...