Decollage Art Space’te Graffiti Sergisi!

HABER: Eylül Aşkın

Graffiti sanatçısı Gölge Artizm’in üretimlerine kapsamlı bir bakış imkânı sunan yeni kişisel sergisi “Lâl Gece”, bugün Decollage Art Space’de ziyarete açılıyor. Graffiti, kaligrafi, tattoo ve airbrush tekniklerini aynı anda kullanan sanatçının yeni sergisi, sokak sanatının birçok disiplin ile diyaloğuna tanık olmaya davet ediyor.

Şimdiye dek Galatasaray, Coca Cola, BKM, Aleyna Tilki, Edis, Adidas, Türkiye Futbol ve Basketbol Federasyonu, Türk Tuborg gibi birçok kurum ve kişiyle iş birlikleriyle dikkatleri üzerine çeken Gölge Artizm, bu defa “tek ruhtan çıkmış karma sergi tadında” olarak tanımladığı kişisel sergisiyle karşımıza çıkıyor. Sanatçının, sokak sanatını birçok disipline entegre ettiği ve bu birliktelikten doğan birçok melez eserin yer aldığı sergi, zıtlıkların uyumundan ilham alıyor.

Farklı sanat disiplinleri kullanmasının yanı sıra her disiplini de kendi içinde yorumlayan Gölge Artizm, yeni sergisini “çoklu bakış açısına sahip, eğlenceli, çok renkli, kimine göre asi” olarak niteliyor ve izleyiciyi bu sıra dışı sergiyi deneyimlemeye davet ediyor.

Sergiyi 9 Haziran tarihine dek Decollage Art Space’de ziyaret edebilirsiniz.

Gölge Artizm:

1982 yılında Almanya, Hamburg doğumludur. 
İlk Graffiti çalışmalarına 1994-1995 yıllarında büyüdüğü şehir İzmir’de konser afişleri çizerek başladı. 
Türkiye’nin  ilk graffiti sanatçılarından biri olarak birçok iç/dış mekan  ve sokak çizimi yaptı. 
2005 yılında Graffiti ile beraber airbrush sanatını uygulamaya başladı. 2006 yılında ilk Airbrush sergisini Rock’ n Coke festivalinde açtı. 
Airbrush workshop gösterileri uygulamaya başladı.
1997 Yılından günümüze kadar dünya devi 60’ı aşkın marka için yüzlerce esere imza attı. 


2008 ve 2010 yıllarında dünyanın 70 ülkesinde yapılan ve dünyanın en büyük açık hava sanat etkinliği niteliğini taşıyan, ’COWPARADE’ açık hava sanat etkinliğinin Türkiye bölümünde 100 adet hayvan figürlü heykelin revizesini, yeni tasarım ve uygulamalarını yaptı.


2011 yılında iki kurucusundan biri olarak Hall Of Fame Şehir Sanatları Akademisi‘ni kurdu.

2015 yılında Gölge Artizm Studyo‘yu kurdu  (G.A.S) aktif olarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...