Karma Sergi, “İnsan Hikâyeleri”

RS Sanat Alanı,  Marcus Graf küratörlüğünde hazırlanan ve Baysan Yüksel, Didem Ünlü, Furkan Payas ile Haydar Akdağ’ın eserlerini bir araya getiren “İnsan Hikâyeleri” adlı ilk sergisi ile bugünden itibaren ziyarete açılıyor!

Resimden kolaja, baskıdan heykele çok sayıda disiplini ortaya koyan “İnsan Hikâyeleri” adlı sergi, Baysan YükselDidem ÜnlüFurkan Payas ve Haydar Akdağ‘ın eserlerini bir araya getiriyor. Sanatçılar sergideki eserlerinde insan figürü temsili ile varoluşsal konuları gözler önüne seriyor. Baysan Yüksel ve Furkan Payas insanların hem neşe ve acıları hem de umut ve korkularını irdelerken Didem Ünlü ve Haydar Akdağ ise hayat hikâyelerimizde hatıralar ve hatırlamanın rolünü açığa çıkarıyor.

Farklı kavramsal yaklaşımların yanı sıra “İnsan Hikâyeleri” sergisinin estetik ve biçimsel çoğulculuğu, serginin karakteristik özelliklerinden biri olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Resimden kolaja, baskıdan heykele çok sayıda disiplini ortaya koyan sergi; Yüksel’in tuval üzerine yaptığı eserleri, Payas’ın üç boyutlu işlerinin neo – sürrealist ve illüstratif yaklaşımları, Ünlü ve Akdağ’ın hem hazır – yapım geleneğine hem de realizm ve dışavurumculuk ekolleri arasında resme atıfta bulunan parçalı ve disiplinlerarası işleri ile etkileşimde bulunuyor.

4 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşacak “İnsan Hikâyeleri” adlı sergi, salı – pazar günleri, saat 11.00 – 19.00 arası ziyaret edilebilir.

Filiz Yılmaz tarafından 2023’te Koşuyolu’nda hayata geçirilen RS Sanat Alanı, farklı kuşaklardan ve disiplinlerden sanatçıları ve eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Validebağ Konakları’nda yer alan RS Sanat Alanı günümüz sanatının disiplinlerarası yapısına uygun olarak, karma ve kişisel sergilere, güncel küratöryel stratejilerle ev sahipliği yaparak, sanatçıları ve eserlerini geniş kitlelere ulaştıran dinamik ve yenilikçi bir ortam hedefliyor.

RS Sanat Alanı ile çok heyecanlı ve mutlu bir yolculuğa başladıklarını ifade eden Yılmaz“Çağdaş sanat dünyası için önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz RS Sanat Alanı ile güncel sanatın Avrupa Yakası’nda sıkışan rotasına yeni bir alternatif sunmayı amaçlıyoruz. Gençlere destek olmayı, sanatın ulaşılabilirliğine katkı sağlamayı, sanatçılar ve sanatseverlere yeni bir buluşma ortamı sağlamayı hedefliyoruz,” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...