“Alcina” Operası Türkiye Prömiyeri Süreyya Operası’nda Gerçekleşecek

HABER: Eylül Aşkın

George Frideric Handel tarafından bestelenmiş, üç perdelik, “Dramma per musica” janrında bir opera seria eseri olan ve ilk temsili 16 Nisan 1735’te, Londra’da, Covent Garden Tiyatrosu‘nda gerçekleşen Alcina, Türkiye prömiyerini Mayıs ayında Süreyya Operası‘nda gerçekleştirecek.

Genel sanat yönetmenliği ve sahne tasarımının Tülay Uyar Hatip imzası taşıdığı eser, Opera İstanbul tarafından sahneye koyuluyor. 

Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel özel operası Opera İstanbul, 2022 senesinin Aralık ayında G.F.Handel’in Semele operasıyla Türkiye prömiyeri yapmış ve Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası‘nda dört ay kapalı gişe sahnelenmişti.

Şef Murat Cem Orhan ve Batuğhan Uzgören yönetimindeki Opera İstanbul Orkestrası ile şef Fevzi Çankaya yönetimindeki Opera İstanbul Korosu; eserde Tülay Uyar Hatip (Alcina), Kaan Buldular ve Doğan Cem (Ruggiero), Ozan Kutlar (Melisso), Esen Demirci (Bradamante), Onur Turan (Oronte), Duha Alkan (Morgana) ve yetenekli çocuk oyuncu Can Özgören‘e (Oberto) eşlik edecek. 

Prömiyeri 26 Mayıs saat 20:00’de Süreyya Operası‘nda yapılacak eseri, 27 Mayıs saat 20:00’de yine Süreyya Operası’nda izlemek mümkün olacak.

Henüz net tarihi belli olmasa da eserin Haziran ayı içerisinde Atatürk Kültür Merkezi’nde de gösteriminin yapılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...