Site icon SosyeteArt Kültür ve Sanat Sitesi

Sanat ve müzik sevgisini yaymanın, öğrendiğince öğretmenin derdinde, başarılı bir piyanist: Ozan Çoban!

Röportaj: Eylül AŞKIN (Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/ozan-coban-successful-pianist-driven-by.html?m=1 )

Bugünkü konuğumuz piyanist, bestekar, müzik direktörü ve eğitmen gibi bir çok ünvanın ve Klasik Müzikli Söyleşiler eğitim odaklı kültür sanat projesinin sahibi, sevgili Ozan Çoban.

1) İlk resitalinizi 7 yaşındayken vermişsiniz. Müziğe olan ilginizi nasıl keşfettiniz, ne zaman eğitim almaya başladınız, nasıl 7 yaşında resital verebildiniz? Anlatır mısınız biraz?

2) Bir yandan başarılı da bir öğrenciymişsiniz. Özel Darüşşafaka Lisesi’ni Türkiye birincisi olarak kazanmışsınız. Başka bir sürü okula gidebilecekken neden özellikle Darüşşafaka’yı tercih ettiniz?

3) Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunusunuz. Yine başarılı bir öğrenci olarak yurt dışında yüksek lisans yapma şansınız varken Türkiye’de kalmayı tercih etmişsiniz. Hiç düşünmediniz mi Avrupa’da eğitim almayı, gitmeyi, orada kalmayı?

4) Sadri Alışık Kültür Merkezi bünyesinde bir çok oyunda müzik direktörü, bestekar ve piyanist olarak yer almışsınız. “Klasik Müzikli Söyleşiler” projesini hayata geçirme fikri bu tempo içerisinde mi oluştu? Biraz bahseder misiniz?

5) Nedir bu “Klasik Müzikli Söyleşiler”, sizin ağzınızdan dinleyelim isterim.

6) Bir de bu projeyle elde ettiğiniz bir dünya rekoru var. 27 İlde 34 bin 558 çocuğa ulaşarak, benzer projeler arasında “en fazla çocuğa ulaşan etkinlik projesi” ünvanıyla dünya rekoru elde etmişsiniz. Nasıl başardınız bu kadar kişiye erişmeyi? Ulaşmak isteyip de ulaşamadığınız şehirler oldu mu?

7) “Klasik Müzikli Söyleşiler” ile ilgili uzun vadeli planlarınız neler? Uzun vadede projeyi yurt dışına da taşımayı düşünüyor musunuz mesela?

8) Siz aynı zamanda bir eğitmensiniz de. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda
piyano ve korrepetisyon dallarında Öğr. Gör. olarak görev almışsınız. Şu anda da eğitmenlik yaptığınız bir kurum var mı? Ya da özel ders veriyor musunuz?

9) Bireysel çalışmalarınız ne yönde ilerliyor? Albüm ya da dinleti gibi bir planınız var mı yakın zamanda?

10) Klasik Müzikli Söyleşiler’e katılım sağlamak isteyen çocuklar ne yapmalı? Nereden takip edebilirler etkinlik programını? Bir yaş sınırı var mı?

11) Peki, size bireysel olarak ulaşmak isteyen okurlarımız, sizin çalışmalarınızı sosyal medyada nereden takip edebilirler?

sosyeteart

Tanıman lazım

Exit mobile version