RADİO 2019 & DJ’s

RADİO 2019’UN KURUCUSU MEHMET CAVCI ANLATIYOR…

1. Radio 2019’u bizlere anlatır mısınız? Dünden bugüne kadar…

1990’larda gece hayatında çığır açan Club 2019’un uzantısı radyo 2019’dur .Tekno ve house müziğin İstanbul’da doğuşudur. Elektronik dans müziğinin o yılların ilk radyosudur . 1994’te karasal yayına başlayıp duran ve 2019 senesinde yeniden dijital platformda yeni yayın hayatına devam eden geleceğin radyosudur.

2. Günümüzde ülkemizde birçok DJ var. Siz genç DJ’lere radyonuzda fırsat veriyorsunuz. Bu yetenekli DJ’ler kimlerdir ve diğerlerinden farkı nedir?

Radyo 2019 aynı zamanda bir okuldur, içinden çıkmış onlarca DJ yetişmiştir, onlara ilham kaynağı olmuştur. Her yazarın bir kitabı vardır, DJ’lerinde çaldıkları seti vardır. Radio 2019 geçmişte ve şu an her zaman yeni DJlerin önünü açmıştır. DJ isimlerini radyo ve Instagram üzerindeki programları takip edebilirsiniz.  DJ’lerin ayrımını size bırakıyorum çünkü hepsi gerçekten akıllara zarar müzik yapıyorlar!

3. Bilmeyenlere Radio 2019’un kuruluş amacından ve öneminden bahseder misiniz?

Radyo 2019’un kuruluş amacı elektronik dans müziğini en ileri taşımaktır, geleceğin müziğini çalmaktır.  DJ ler arasındaki uyumu sağlamak ve onları bir bütünün parçası  yapmak, eğlence dünyasına eğlence katmaktır. 1990larda bizler nasıl bugünü hayal edip gerçeğini yaşadıysak, şimdiki gençlerinde ilerici ve yaratıcı olmalarını , hayallerinden vazgeçmemelerini sağlamaktır .

4. İyi bir DJ olmak için nasıl yaşamalı ve neler öğrenmeliler hayatta?

İyi bir DJ olabilmek için teknolojiyi İyi bilmeli, müzik akımlarını araştırmalı , prodüksiyonu da ekleyerek ilerlemelidir. Bence yurtdışına sık sık seyahat etmeleri ve global dünya insanı olmaları birçok kültürü tanımaları şart ve tabi iyi bir DJ olabilmek için de çok çalışmak en önemli şart bir piyanist disipliniyle …

5. Dj’liğin geleceğinde neler olacak?

Daha da revaçta bir meslek olacağını düşünüyorum. Çünkü müzik küreselleşiyor. Orta Doğudaki kimi gençle İsveç’te ki genç aynı elektronik müzikte aynı duygularla dans ediyor artık. Eğer şimdinin DJ’leride geçmiştekiler gibi geleceğin müziğini yaparlarsa, zaten gelecekte onların müziğini dinliyoruz olacağız hala, 20 sene öncekilerin dinlendiği gibi .

6. Her yaştan Dj var dünyada. Nereden başlamalı bu yola?

Bu işin çokta yaşı yok bence . Ben 55 yaşındayım hala setin başındayım. Çoğu baba DJ’ler hala müzik yapıyor . Ama elbette yeni her zaman taze kandır, heyecan vericidir . Gençlikte başlamak idealdir . Müzik adamı olmak uzun yıllar alır ve zamanı durdurduğu için nasıl geçtiği anlaşılmaz. Başlayabildikleri kadar erken başlasınlar ki  zaman dursun, hep o yaşta hissetsinler 🙂

Article Categories:
ARŞİV · Kültür · Müzik · Röportajlar · Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...