Graffiti Sanatçımız Tunç ”TURBO” Dindaş Brieflyart’taki ‘İstanbul’ sergisini SOSYETE ART’a Anlattı…

SUNA BAYKAM SAPAN: Sosyete Art’ta sizi tekrar aramızda görmek çok güzel Tunç ‘TURBO’ Dindaş. Hemen son serginizden bahsetmek istiyorum. Siz bu kararı verdiğinizde serginizin bu kadar ses getireceğinden emindim. İzlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Brieflyart’daki “İstanbul” sergime ilgi süperdi. Açılış oldukça kalabalıktı. Son güne kadar birçok sanatsever sergimi ziyaret etti.

SUNA BAYKAM SAPAN: Serginizi nasıl hazırladınız?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Serginin nerdeyse tamamını pandemi döneminde hazırladım. Sokağa çıkma yasaklarında atölyemde sabahlayıp çalışma imkânı yakaladım. Aslında daha çok eser olacaktı ama daha sergi açılmadan kolleksiyonerlerim hızlı davranıp birçok eseri satın aldılar.

SUNA BAYKAM SAPAN: Ne gibi konular sanatta ilginizi çekiyor?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Bu sergimin isminden de anlayacağınız gibi konu İstanbul’du. – Brieflyart galerideki sergimde İstanbul’u benim gözümden anlattım. Deniz altından, üstüne ve zaman katmanları ile geçmişten, günümüze bir yolculuk. İstanbul’un kaos’u aslında yaptıklarımı çok etkiliyor. İstanbul’un hızı, karışıklığı ve zaman boyutları inanılmaz. Roma döneminden, Osmanlı’dan kalma bir yapının önünde son model bir arabayı görmek bana zaman katmanlarının karışmışlık hissini veriyor. Bir yandan reklam imgelerini devamlı görmek tam bir görsel şok yaratıyor.

SUNA BAYKAM SAPAN: Sizi takip edenlerle aranızda nasıl bir bağ var?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Takipçilerim çoğu benim graffitici kimliğimden tanıyorlar. 2022 yılı benim Graffiti hayatımda 32. Yıl olunca, takipçilerimde uzun süreden beni tanıyan insanlar oluyorlar. Bir nevi karşılıklı saygıdan kaynaklı bir bağ gelişiyor.

SUNA BAYKAM SAPAN: Graffitilerinizi dünyada beğenmeyen kalmadı neredeyse.   Ben de sıkı bir hayranınızım. Uğraş ve emeğiniz esnasındaki aldığınız keyif ortada eserlerinizde. Bizlere neler söylemek istersiniz?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Her zaman kendim için çizdim. Birisine beğendirmek için hiç bir şey yapmadım. Beğendirme kaygısı olmayınca ortaya güzel işler çıkıyor.

SUNA BAYKAM SAPAN:Serginizin öneminden bahseder misiniz?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Son kişisel sergimi 2018’de yapmıştım. Dört sene sonra olması ve arada pandemi gibi kendini daha uzun bir süreymiş gibi hissettiren dönemin olması işlere de yansıdı. İstanbul’u çok karışık hikâyelerle anlattım.

SUNA BAYKAM SAPAN: Satışlar da sanatçılar için önemli. Sanırım bir sergiye daha hazırlanacak kadar eser sattınız. Mutlu olduğunuzu tahmin ediyorum. Emeklerinizin karşılığını almak güzel ve onur verici. Bu size nasıl bir yol çizdi sanat adına?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Beklediğimden daha çok satış oldu. Orijinal işlerin dışında edisyonlu printlerim de satıldı. Gerek ziyaretçi, medyadaki ilgi ve satış olarak başarılı bir sergiyi Brieflyart ekibiyle gerçekleştirdik. Gelen ilgi ile “Ada Vapuru” eserimden 1000 parçalık puzzle yapıldı. Sınırlı sayıda üretilen bu puzzle’ı bu adresten alabilirsiniz.

https://brieflyart.com/hemen-al/244/245/3455

SUNA BAYKAM SAPAN: Hayatınızda durmak diye bir an yaşamıyorsunuz. Sürekli çalışıyorsunuz. Bu enerji sanatınıza da pozitif yansıyor. Bizlere vereceğiniz mesaj ne olacak?

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Maalesef yerimde duramıyorum. Ayrıca reklam işleri ile uğraştığım için hayatım yoğun geçiyor. Boşa zaman harcamayı sevmiyorum. Herkese de bunu tavsiye ederim. Yeni sergime hazırlanmaya başladım bile.

SUNA BAYKAM SAPAN: Bu keyifli söyleşi için teşekkürler…

TUNÇ ‘’TURBO’’ DİNDAŞ: Ben teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...