Erdem Tunalı ile Sosyete Art Buluştu

Suna Baykam: Sosyete Art’a hoş geldiniz. Öncelikle bu Pandemi günlerinde zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Erdem Tunalı: Hoş bulduk, Pandemi günlerinde zamanımı oldukça verimli geçirmeye çalışıyorum. Tamamlanmamış şarkıları ve projeleri tamamlamak ile başladım. Yaklaşık 20 adet yeni beste yazdım. Bunlardan 10 tanesi experimental-idm, 5 tanesi techno, acidtechno, diğer 5 tanesi ise down tempo electronic.

Erdem Tunalı: Öte yandan sevdiğim yönetmenlerin filmlerini izledim ve bir sürü felsefe ve psikoloji kitabı okudum ve okuyorum.

Erdem Tunalı: Bir de gündüzleri koşmaya başladım sahilde. 🙂

Suna Baykam: Sahilde koşuyorum dediniz; hangi sahillerde olmayı dilerdiniz?

Erdem Tunalı: Ben İzmirli olduğum için şu sıralar İzmir sahillerinde özellikle Urla sahillerinde olmayı çok isterim.

Erdem Tunalı: Bir de İspanya sahilleri ve Yunanistan sahilleri de fena olmazdı.

Suna Baykam: Egzotik yerler oralar, uzun bir süre göremeyeceğiz.

Erdem Tunalı: Ya evet ya, umuyorum ki bu yaz düzelecek her şey.

Suna Baykam: Müzikleri yazarken nelerden ilham alırsınız?

Erdem Tunalı: Benim işim duygularla, dolayısıyla duygularımı harekete geçiren ne olursa bana ilham veriyor ya da beni besliyor. Çok iyi film de olabilir ya da uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımı görürüm ya da o gün nostaljik hissederim vs.

Erdem Tunalı: Bir insanın duygularını harekete geçiren her ne varsa depolanıyor ve sonra notalara dökülüyor kısacası.

https://www.youtube.com/channel/UCmXD1Cf23IYQbXTS9BwxoDw

Suna Baykam: Monality ‘de gelecekte bizleri neler bekliyor?

Suna Baykam: Erdem Tunalı olarak solo çalışmalarınızda bizleri neler bekliyor?

Erdem Tunalı: Erdem Tunali olarak önümüzdeki 1 yıl boyunca sürekli yeni şarkılarımı yayınlayacağım. Oldukça heyecanlı bir yıl olacak beni için. Down tempo electronic tarzlarında şarkılar olduğu gibi, techno , acid techno tarzlarında da birçok parçanın yayınlanacağı bir yıl olacak 2021.

Erdem Tunalı: Pandemi bitince de konserler ve festivallerde çalmaya devam edeceğim bol bol.

Suna Baykam: Umarız 2021’ın en yakın tarihinde normal standart yaşamımıza döneriz. Yaptığınız prodüksiyonlar da müzikseverlerle bir an önce kavuşur.

Erdem Tunalı: Bende umuyorum ki Pandeminin bittiği yıl olur bu yıl.

Suna Baykam: Pekâlâ İlhan Erşahin ile olan Pathwalker parçasını (ki harika bir başyapıt olmuş) müzikseverler nasıl karşıladı?

Erdem Tunalı: Müzikseverler oldukça iyi karşıladı Pathwalker parçasını. İlhan abiyle uzun zamandır beraber bir şey yapmak istiyordum, o da sağ olsun kırmadı beni ve stüdyomuz Noiseist’e geldi. Ben de heyecanlı olduğum için bu buluşmadan, parça üzerinde oldukça ince eleyip sık dokudum. Solo olarak çıkaracağım ilk parça olması ve onunda üstat ilhan Erşahin ile olması 2 kat heyecan yarattı benim üstümde. Şarkının remix’lerinden birini dünyaca unlu DOP yaptı. DOP ile İsrail’de bir festivalde tanışmıştım ve hemen arkadaş olmuştuk. Onlarda kırmadı beni ve remix teklifimi kabul etti. Diğer remixi kardeşim Çağan Tunalı ve arkadaşım Stefan Addo yaptı sağ olsunlar.

Erdem Tunalı: Pathwalker birazda solo olarak kendi yolumu bulmak üzerine bir parça oldu benim için o yüzden adını Pathwalker (yolunu yürüyen) olarak koydum.

Suna Baykam: Böylelikle yaptığınız prodüksiyon evrensel olarak duygulara karışmasını güzel buluyorsunuzdur değil mi?

Erdem Tunalı: E tabi her sanatçı gibi yaptığınız iş ne kadar evrene yayılırsa siz de o kadar tatmin oluyorsunuz bir anlamda.

Suna Baykam: Peki Erdem Tunalı canlı konser anında nasıl hislerle müzikseverlerin karşısına çıkıyor?

Erdem Tunalı: Şunu söylemeliyim ki sahneye çıkmadan önce çok heyecanlanıyorum her seferinde. Yaklaşık 400’den fazla sahneye çıktım ama her seferinde çok heyecanlı oluyorum. Bu heyecan sahnede 20 dakika daha devam ediyor. 20 dakika sonra heyecan yerini büyük bir enerjiye bırakıyor. Seyirciyle buluşma enerjisine bırakıyor. Genelde çok yüksek bir enerjim olur sahnede. Çünkü kendimi en çok sahnede özgür hissediyorum. Bir çeşit katharsis duygusuyla çıkarım hep sahneye. Hem seyirciyi hem de kendimi bu özgürleştirici duygulara teslim etmek isterim.

Suna Baykam: Bu sıralar radio showcase tarihleriniz varsa buradan bizlere duyurabilir misiniz?

Erdem Tunalı: Şu sıralar yeni ep üzerine yoğunlaştım. 1 ay içinde yayınlayacağım ve ondan sonra konserlere ya da radio showcase’lere çıkacağım. Henüz konsepti hazırlama safhasındayım. Daha 2 hafta önce Galata Kulesi’nde performans verdiğim için bu önümüzdeki 1 ay yeni konsept hazırlıklarıyla sürecek ama tarihler belli olunca hemen haber ederim. 🙂

Suna Baykam: Youtube’daki After After Anadolu: Galata Kulesi’ndeki performansınızda o tarihin mistik duygularını hissettiğiniz oldu mu ve müziğinize yansıdı mı?

Erdem Tunalı: Oldukça mistik ve nostaljik duygular yaşadım. Düşünsenize insanlığın ilk uçuş macerasının başladığı yerde çalıyorsunuz. Tarihteki çok önemli bir yerde ne zaman bulunsam böyle duygular etrafımı sarar zaten, hele ki orda bir performans veriyorsanız çok daha yüksek duygular yaşıyorsunuz. Bu duygular ister istemez müziğime de yansıyor pek tabi. Mekânın enerjisi sanat eserini ister istemez değiştiriyor.

Suna Baykam: Gerçekten atmosfer, müzik ve çekimler olsun heyecan verici geldi izlediğimizde. Başarılarınızın devamını dileriz, yaptığınız müziklere müzikseverler nereden ulaşabilirler en kolay?

Erdem Tunalı: Teşekkür ederim Suna Hanım. Bu yıl oldukça fazla müzik yayınlamayı düşünüyorum umarım bir önce konser salonlarında buluşabiliriz. Müzikseverler en kolay benim web siteme girip bütün müzik linklerini bulabilirler. www.erdemtunali.com Bunun dışında Spotify’da ve bütün dijital platformlarda  Erdem Tunalı ismiyle ya da  Monality ismiyle ya da Subgreen ismiyle aradıklarında müziklerime ulaşabilirler.

Erdem Tunalı: İnsatgram’da da erdemtunali olarak varım oradan da konser takvimi görebilirler kolaylıkla.

Suna Baykam: Harika haberler! Bizlere bu bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Sosyete Art adına bol müzikli zamanlar diliyoruz ekibimiz adına… İyi Akşamlar.

Erdem Tunalı: Ben teşekkür ederim. İyi akşamlar. Sağlıklı günler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...