BARIŞ GÜLAY İLE SICAĞI SICAĞINA

  1. SUNA BAYKAM SAPAN: Sosyete Art’a tekrar hoş geldiniz. 2022 yazında yılın en sıcak Temmuz günlerinde size ulaştığımıza çok sevindim. Günleriniz nasıl geçiyor Barış Hanım?

BARIŞ GÜLAY: Çok teşekkür ederim. Hoş buldum. Sosyete Art’ı her zaman seviyoruz ve özlüyoruz. Kışı biraz yoğun geçirmiştik. Kısa bir süreliğine ailece dinleniyoruz. Ekip olarak da yeni klipin hazırlığı içerisindeyiz.

  • Rock müzik sevdanız nasıl başladı ve ilk sahne aldığınızdaki duygularınız nelerdi?

BARIŞ GÜLAY: Direkt olarak Rock müziğin içine doğduğum için, en çok Rock müzik dinlediğim için Rock Müzik benim evim olmuş. Halbuki diğer müzik türleriyle de ilgilendim ve çalıştım asla tek tarz içine sıkışıp kalmadım. Babam Rock gitaristiydi, babam Barış Manço’nun Kaygısızlar grubu ile çalışmış, evimiz müzik stüdyosu gibiydi. Bebek odamda bile kocaman amfiler vardı hep. İlkokuldan beri bir şekilde sahnelerdeydim ama ilk ciddi sahne deneyimim babamla olmuştu. Çok güzeldi, korunaklıydı, zevkliydi… Tuttuğumuz takımın maçını izlemeye gittiğimiz bir mekanda maç bitince canlı müziğe başlayan orkestra babamı anons etmiş sahneye çağırmıştı, tabi babam da beni. Ekiple birlikte Proud Mary şarkısını çalmışlar, ben de söylemiştim.

  • Rock müzik kültürünü nasıl yaşatmalı ve Z kuşağına nasıl anlatıp aktarmalı sizce? Çok keyifli ve şık kostümler hazırlıyorsunuz insan sizi görünce merak ediyor…

BARIŞ GÜLAY: Z kuşağını çok seviyorum ve onlara çok güveniyorum. Onlar aslında her şeyi çok iyi biliyorlar, cepleri çok dolu. Politize ve çok yönlüler ve işin yaygarasını da yapmıyor, oldukça ketumlar. Teknolojiyi çok iyi kullandıkları için her konudan haberdarlar. Tabi kendi yollarını çizmekte de doğal olarak daha başarılılar. Bu yüzden Rock müziği sevdiğini söyleyen biriyle oturup tüm külliyatı rahatça konuşabilirsiniz. Sevmeyen de sevmemeye devam edecektir. Sağlıklı bir aktarım için sağlıklı üretim yapılmalı, bol bol çalınmalı, bol bol söylenmeli. Teşekkür ederim kostümlerim konusundaki düşünceleriniz için. Sevgili Bedri Şenyıl bu konuda çok başarılı. Buradan ona da sevgi ve selamlarımızı yollayalım.

  • Son klipinizin macera dolu hikayesini anlatır mısınız?

BARIŞ GÜLAY: 18 Kasımda çekmiştik. Kolay çıkılabilen bir alan değildi ve yağmurlu günlerdi. Tüm ekiple hazır kıta yağmursuz bir gün yakalayıp, makyaj karavanımızla, araçların gidebildiği maksimum uzaklığa gittik ve kostümle baya sert bir yamaçtan geçtik. Toprak ayaklarımızın altından kayıyordu, yönetmenimiz daha önce mekanı keşfetmiş ve durumu bize anlatmıştı. Covid’ten sonra kalan o baş dönmesiyle çıkması pek kolay değildi. Eşya taşımak hiç kolay değildi. Orkestrasız, güzel bir çekim gerçekleştirdik. Asıl macera klipimizin spamlanması ve ailece yaşadığımız siber saldırı oldu. Rahat bırakılma karşılığı yüksek miktarda para istediler.  6 ay boyunca ailece çok zor bir süreç yaşadık ve klipimiz de bu olaydan nasibini aldı. Tüm cihazlarımız uzaktan erişimle kullanımımıza kapandı ve karşı taraf hakkımızda e-devlet dahil, bankalar dahil bir sürü işlem yaptı. Bu arada klipimizin de izlenme ayarlarıyla oynanma suretiyle izlenmeleri düşürüldü.

  • Sahnelerde mi kamera karşısında mı olmayı tercih edersiniz seyircilerle buluşmak için?

BARIŞ GÜLAY: İkisi de güzel. Canlı kanlı bir arada olmak daha güzel. Gözlerinin içine bakmak, seslerini duymak daha cazip gelse de kamerayı da seviyorum.

  • En beğendiğiniz ve size değişik fakat hoş gelen sanatçılar kimlerdir?

BARIŞ GÜLAY: O kadar çok ki. Her gün o kadar fazla ve güzel çalışma çıkıyor ki, günceli takip etmekten geçmişe zaman kalmıyor. Biz de evde klasik günleri, 80’ler, 90’lar vb. günleri yapıyoruz.

  • Çocukların hoşuna giden müzik tarzı, notaları ve trendi nedir?

BARIŞ GÜLAY: Çocuklar metal dinliyorlar sıklıkla. Ama günceli onlar da takip ediyorlar. Genelde yabancı olsa da Türkçe de dinliyoruz.

  • Ütopyanız nedir?

BARIŞ GÜLAY: Müzik konusunda, yıllar sonra baktığımda arkamda birçok beste bırakmış olmak. Şu ana kadar maalesef ekip konusunda pek yüzüm gülmedi ama, düzgün bir ekiple, daha düzgün kayıtlar almak suretiyle albümlerimi yayınlamak.

  • Son olarak sizi yeni tanıyanlara ulaşmanız için sosyal medya hesaplarınızı söyler misiniz?

BARIŞ GÜLAY: Facebook   : barisgulaymusic

          İnstagram  : barisgulay_official

          Twitter       : BarisssGulay

          Spotify        : Barış Gülay

          Tik Tok       : barisgulay_official

Sizi tekrar aramızda görmek bizleri çok memnun etti. Görüşmek üzere…

Article Categories:
Müzik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...