Cevher Aksoy: “Müzik hayatımın amacı haline geldi.” Yeni Sürprizler Yakında!

Röportaj: Eylül Aşkın

Bugünkü konuğumuz “O Ses Türkiye” yarışmasının 2017-2018 sezonunda tanıdığımız, 2020 itibarıyla da kendi kanatlarıyla uçan, yükselen yıldız, şarkıcı Cevher Aksoy.

1)Müziğe olan ilginiz nasıl başladı? Kariyerinizi bu alanda inşa etmek istediğinize nasıl karar verdiniz?

  • İlkokul öğretmenim müzik dersinde keşfetti ve hayatımın amacı haline geldi müzik.

2)İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı mezunu bir şarkıcısınız, yani alaylı değil, mektepli müzisyenlerdensiniz. Eğitiminizin kariyerinizde size en çok hangi açıdan katkı sağladığını düşünüyorsunuz?

  • Aslında hem alaylıyım hem okullu. Konservatuvar öncesinde de çocukluğumdan beri hep müzik eğitimleri aldım ve sahne aldım. Bunu okul ile devam ettirmek, eğitimimi daha sağlamlaştırmak istedim.

3)“O Ses Türkiye” yarışmasına katılmaya nasıl karar verdiniz? Motivasyonunuz ne oldu? Yarışma size ve müzik kariyerinize neler kattı?

  • Aslında çok tesadüf bir durum. Arkadaşlarım yıllardır ısrar ediyordu ve yine bir ısrar günü de karşıma başvuru formu denk gelince başvurmuş bulundum. Güzel bir deneyimdi.

4)Şarkıcı Murat Boz’un ötesinde, eğitmen, vokal koçu Murat Boz için neler söyleyebilirsiniz? Yine bir dönem vokalistliğini üstlendiğiniz Selami Şahin, Ajda Pekkan gibi değerli sanatçılarımızı da katacak olursak, tüm bu isimlerden neler öğrendiniz? 

  • O ses bir şov programı, bunu böyle düşünürsek bir şeyleri daha iyi anlarız. Evet, Ajda Pekkan, Selami Şahin gibi büyük starlarla çalıştım. Çok büyük bir tecrübe ve onur verici.

5)Sözü ve müziği size ait olan, Ozan Çolakoğlu ve Nurettin Çelik’in aranjesini üstlendiği ilk tekliniz “Keşke” Kasım 2020’de çıktı. Neler hissettiniz? Nasıl geri dönüşler aldınız? 

  • İlk şarkım “Keşke” tabi, heyecanı, hissi bambaşka… Profesyonel anlamdaki ilk projem, o yüzden çok anlamlı benim için.

6)Sözü ve müziği yine size ait olan ikinci tekliniz “Kal Yanımda” ve üçüncü tekliniz “Hint Kumaşı” da arka arkaya 2021 ve 2022’de yayınlandı. Kendi bestelerinizle piyasada tutunmaya kararlı bir tavır çiziyorsunuz. Yakında yeni projeler var mı?

  • Bence yeni projem sürpriz olsun. Hep birlikle bekleyelim görelim.

7)Ekşi sözlükte sizin için “Cevher’in sesini bu tarz şarkılarda duymak beni üzüyor.” şeklinde bir yorum yapılmış. Sesinizin ve yorum yeteneğinizin daha ön planda olduğu çalışmalarla görmek istiyorlar sanırım sizi. Yine, sık sık Edis ile kıyaslanıyorsunuz. Siz bu konularda neler düşünüyorsunuz? 

  • Piyasaya çıkan herkes birilerine her zaman benzetilir, bu durumu normal karşılıyorum. Daha çok konserlerde buluşmak ümidiyle.

8)Şarkı yazarken genelde nelerden ve kimlerden ilham alırsınız? Etkilendiğinizi düşündüğünüz, örnek aldığınız Türkiye ve Dünya çapındaki müzisyenler kimler?

  • Çok var aslında örnek aldığım kişiler dünyadan da ülkemizden de. Genel olarak gözlemlediğim ya da yaşadıklarımı harmanlayarak yazıyorum, kendiliğinden geliyor.

9)Müzik adına en ütopik hayaliniz ne olabilir? 

  • Hayaller kısmı bana kalsın… 🙂

10)Boş vakitlerinizde genelde neler yaparsınız? Müzik dışında ilgilendiğiniz başka sanat dalları da var mı?

  • Genel olarak  spor, müzik ve ev üçgeni arasında geçiyor.

11)Okurlarımız size sosyal medyada nerelerden ulaşabilirler? 

  • Cevher Aksoy olarak tüm sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler.

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Müzik · SÖYLEŞİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...