DENİZ KİREÇ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde Lisans eğitimi (BA) alan Deniz Kireç, New York Parsons School of Design’da 2008 yılında Tasarım ve Teknoloji Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını (MFA) tamamladı.

New York’da Universal Buzz, iConcept ve Dolphin Organization firmalarında tasarımcı olarak görev aldı. Ürün ve grafik tasarımından video enstalasyonu ve illüstrasyona uzanan bir yelpazede çalışmalar yaptı. Enstalasyon çalışması Chelsea Art Museum’da sergilenirken hazırladığı belgesel ise New York, Washington D.C. ve Los Angeles’da gösterime girdi.

2009 yılında İstanbul’a döndü ve Arel Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak ders vermeye başladı.

2011 yılında ise kendi atölyesini açarak öğrencilerle sanat, tasarım ve mimarlık okullarına başvurmaları için portfolyo çalışmalarına başladı. İki sene sonra ise Eyüboğlu Koleji’nde Uluslararası Diploma (International Baccalaureate) programında Görsel Sanatlar dersini vermeye başladı.

2019 yılında Işık Üniversitesi Sanat Bilimi bölümünde Doktora çalışmasını tamamladı. Doktora tezinde Ortaöğretim öğrencilerinin ruh sağlığı belirtilerini gözlemlemeye yönelik bir model tasarısı geliştirdi.

Tasarım ile ilgili yazıları 2002 yılından bu yana art+decor, Digital Arts gibi çeşitli dergilerde, sanat üzerine makaleleri ise uluslararası hakemli dergilerde yayınlandı.

Atölyesinde ve Eyüboğlu Koleji’nde öğrencilerle çalışmalarına devam etmekte ve bir yandan da kişisel sanat çalışmalarını yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...