ALİ ŞENGÜL

Suna Baykam Sapan: Ressam ve seramik sanatçısı olarak Şengül Artwork’ten bahseder misiniz? Nerede ve nasıl kurdunuz bu güzel atölyeyi?

Ali Şengül: Şengül Artwork’ten biraz bahsetmek gerekirse benim yaptığım eserler ekspresif bir yapıya sahip. Hem fikir olarak hem teknik olarak dışavurumculuk olarak düşündüğüm sanat tercihim var diyelim. Kendi Duygu, düşünce, arzu ve fikirleri nasıl en iyi şekilde nasıl eserlerime yansıtırım; gözlemciler ile nasıl daha iyi bağ kurarım kaygısı ile yapılmış eserler. Tabii hem teknik olarak zanaata önem veren bir sanatçı olarak zanaatta uzmanlaşmak hem de fikir olarak güçlü bir kompozisyonları yaratmayı görev edindiğim için bazen tasarlama aşaması fikirleri materialize etmekten daha uzun sürebilliyor. Eserlerimin mümkün olduğu kadar kendime ait özgün düşünceleri barındırmasına özen gösteriyorum çünkü her insan sonuçta kendine has kendine münhasır bir yapıya sahiptir. Bunu en iyi şekilde dışarıya yansıtma çabası içerisindeyim.

Atölyemi 2017’de aslen 3. Üniversitem olan Corcoran George Washington Üniversitesi Corcoran Müzesi güzel sanatlar müzesinden mezun olduktan sonra Türkiye ye döner dönmez Kuzguncukta kurdum. Burası kendimi bulabildiğim bir yer oldu. Ailem bu konuda çok yardımcı oldu. Sanat üretmediğim zaman depresif bir yapıya sahip olan bir kişiliğim olduğu için bir an evvel atölye açma ihtiyacı hissettim. Vereceğim mesaj veya iletişime göre kullandığım sanat malzemeleri çeşitlilik gösterse de daha çok seramik ve yağlıboya resim alanında çalışmalar yapıyorum. Benim için sanat zevk alınması gereken bir şey. O yüzden bazı midyumlarda proses aşaması zevkli oluyor, bazı midyumlarda bitim aşaması bana çok büyük zevk veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...