SİBEL BAYKAM’IN YENİ KİTABI ‘HAYAT SANAT SEBAT’ PEK YAKINDA

  1. Piyasaya yeni çıkacak kitabınızdan biz okurlara samimiyetinizle anlatmak istediğiniz neler var?

Dördüncü kitabımı heyecanla bekliyorum! Şu an grafikerle çalışma aşamasındayım. Adı “Hayat Sanat Sebat” olacak. Contemporary Art Marketing Galeri’nin sahibi Sevil Binat’ın çevresinde sanat tarihiyle paralel ilerleyen galericiliğin gelişimi, C.A.M. Galeri’yle yolu kesişen isimlerin tanıklıklarıyla yönlenen 1980’lerden bugüne Türk sanat tarihi ortamında yaşananlar, bugün dikkatlice ele alınması gereken içerik ve kavram sorunları üstüne, bana çok büyük heyecan veren bir kitap… “Samimiyetle” diye sormuşsun, kitabın samimi dilinin okurları yakalayacağına eminim!

  • Herkesin dilinden düşmeyen çarpıcı evliliğiniz var. Üstelik harika bir annesiniz. Yaşam enerjinizi ve dengeyi nasıl kuruyorsunuz?

“Born to Run” (Koşmaya Doğmak)… Hayatımın her fazı farklı sebeplerle hareketli, heyecanlı, alışılmışın dışında, yoğun ve hızlı geçti. Zaman zaman, zaman fakiri haline düşsem de bu hızı seviyorum. Ya da başka çarem olmadığından seve seve kabullenip devam ediyorum! Bir ağacın sakince kıpırdanan yapraklarının ve/veya kumsalla flörtleşen dalganın sükunet saçan hareketleri bana yavaşlamayı hatırlatıyor. Bu ikisini meditatif bir durgunlukla izliyorum. Bunları bulamazsam hayal ediyorum. Dinleniyorum. Kısa sürüyor. Kaldığım yerden koşmaya devam ediyorum.

  • Üreten, yazan ve gezen birisisiniz. Birikimlerinizden doğan yeni projelerinizden bizlere neler söylersiniz?

Yazmak ve gezmek, 18 yaşından beri sadece tutkum değil, para kazandığım asıl mesleğim de oldu. O sebeple çalıştığını hissetmeyenlerdenim. Yeni projeler için hazırlanıyorum. Ama sinsi sinsi belleğimde gezinen birçok tilkinin hangisinin kuyruğunu yakalayabileceğim, hep birlikte göreceğiz. Birkaç kitap aynı anda göz kırpıyor, ama onları bir başka mecra için üretmek istediğim bir diğer projeyle her an aldatabilirim!

  • ‘Hayatım ondan sonra değişti.’ dediğiniz kişisel dönüm noktalarınız nelerdir?

Aniden gelişen sağanak yağmur, birkaç kez hayatımın akışını değiştirmiştir. İşimi ve eşimi böyle buldum mesela! Büyükannemden başlayarak anneannem, annem ve bana uzanan dört kuşak kadınları anlattığım kitabım bittiğinde, buraya sığmayacak diğer dönüm noktalarını da okuyabileceksin.

  • En çok hayal ettiğiniz henüz erişemediğiniz bir hayaliniz var mı?

Bir adada, sakin ve huzurlu ve YAVAŞ bir hayat hayalim var. Bunu da takma dişlerimi baş ucumdaki suya koymak zorunda kalmadan yapmak niyetindeyim. Bakalım…

  • Sevgili Bedri Baykam ve oğlunuz Suphi’den bahsedersek; başarılı, karizmatik ve çalışkan iki erkeğin yanında hayatınız nasıl gidiyor? 10 parmağında 10 marifet olan bir ailesiniz. Bedri ve Suphi ile neler öğrendiniz?

İkisi de farklı dönemlerimde farklı eşikleri geçmem için beni eğittiler, doğru. Ben de onlara feminen enerjiyle yeni açılar kazandırmışımdır. Birbirimizin en sert ve ters şeytan avukatıyızdır. Parmaklarca marifet konusunu bilemem, ama birbirimize sıcacık sarılmayı, güvenmeyi ve güzel uyandırılmayı çok iyi biliriz.

Article Categories:
SÖYLEŞİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...