SUCCESSION: ”HBO’dan Bir Klasik Daha”

YAZAN: Dr. Öğr. Üy. Ulaş Işıklar

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon (İngilizce) Bölümü
www.ulasisiklar.com

Dizi dünyasının global anlamdaki tartışmasız lideri HBO’nun son hitlerinden Succession, son birkaç yılın açık ara en müthiş işi. Medya devi Logan Roy (Brian Cox) ve ailesinin çevresinde örülen hikâye, ilk bakışta “zengin bir ailenin yaşadığı sorunlar” gibisinden çok basite indirgenebilecek bir öyküye sahip. Ama gelin görün ki, bu öykü iskeletinin inşası son derece kadim baba-oğul çatışması etrafında kurulunca, Antik trajedilerden tutun Şekspiryen karakter yapılanmasına kadar birçok kaynağa gönderme yapan muhteşem bir anlatıya dönüşüyor.

Dizinin oyuncu kadrosu tek kelimeyle nefis! Sıfır hata ile cast seçimi ve muhteşem oyunculuklar diziyi maksimum seviyeye taşıyor. Zekice yazılmış diyaloglarla bezeli öykü, bir an bile düşmeyen duygu yoğunluğuyla birleşince gerçekten inanılması güç bir izleme hazzı yaşatıyor.

Şu an için üçüncü sezonu sona eren Succession’un jenerik müziği için de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Nicholas Britell’in bestelediği açılış müziği, duyduğunuz an sizi etkileyecek cinsten. Dolayısıyla, bu kadar başarılı bir diziye yakışan bir açılış müziği olarak kendini gösteriyor.            

Ulaş Işıklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...