Huri Kiriş “Sezgi Çağı” ile Istanbul Concept Gallery’de

Açılışı 23 Ağustos günü gerçekleştirilen Huri Kiriş‘in 7. kişisel sergisi “Sezgi Çağı” görme, anlama ve bilme eylemlerindeki süreçlerin derinliklerine dalıyor. Eserleri, çeşitlenen ‘gerçeklik’lerin karmaşık ağı içinde yolculuk ederken ‘açık seçik’ olanın sınırlarını aşmayı ve algılamanın inceliklerini kavramayı deniyor. Resimler, görme eylemini sorgulayarak, kör kabul ve pasif inanca alternatif bir perspektif sunuyor.

Şimdiye kadar ürettiği çalışmalarında insanlık, doğa ve kültür arasındaki narin dengeyi ve beklenmeyeni ustalıkla yansıttığına şahit olduğumuz sanatçı, bu yeni serideki resimlerinde, sadece bir arada olunan somut mekanları değil, aynı zamanda fauna ve flora içindeki geçici hayat dansımızı da ortaya koyuyor. Kiriş, varoluşun kırılgan ve güçlü yönlerini açığa çıkarırken mevcut repertuvarına yanılsamaları ve yansımaları da ekliyor.

Geleneksel düşüncenin sınırlarını zorlayan ve alışılagelmişin ötesine taşıyan “Sezgi Çağı” sergisi,  9 Eylül’e kadar Nur-u Ziya Sokak’ta yer alan Istanbul Concept Gallery’de, Pazar-Pazartesi günleri hariç her gün saat 12.00-19.00 arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Adres: Tomtom Mah. Nur-u Ziya Sokak. No: 27 Dai:2, 34433 Beyoğlu/İstanbul

HURİ KİRİŞ KİMDİR?

1980, İstanbul doğumlu Kiriş; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisansını ve sanatta yeterliliğini gerçekleştirmiştir. Bugün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Kişisel Sergiler:

2021 – “Seni Seviyorum”, Orhan Peker Sanat Galerisi, Ayvalık

2018 – “Terra”, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üni. Tophane-i Amire KSM Tek Kubbe Salonu, İstanbul

2016 – “Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar”, Alan İstanbul, İstanbul

2012 – “Vertigo”, Contemporary İstanbul’ 12, İstanbul

2011 – “Fıstık Ezmesi”, Mabeyn Gallery, İstanbul

2011 – “Sunak”, Pasajist, İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...