YÜKSEK ÖKÇELER

“Sevgiler Günü” ‘ne özel kadınsı estetiğin en iyi taşıyıcıları:

Uzun boylu görünmek mi? Bacakları daha güzel göstermek mi? Yoksa sadece bir trendi takip etmek mi…? Sebebi ne olursa olsun yüksek ökçeler, ilk ortaya çıktıklarından bu yana popülerliklerinden hiçbir şey kaybetmedi…Ee napalım reklamcı olunca her şeyden haberdar olmak gerek…  🙂

Bütün karşı akımlara rağmen egemenliğini sürdüren bir estetik olgu yüksek topuklar. Doğaya dönüş temalı kreasyonlardan minimalist tasarımlara, modernist çizgilerden androjen yaklaşımlara kadar pek çok kere moda rüzgarları ona muhalefet etmiş, her kadının bir şekilde tecrübe etmek durumunda kaldığı ayak ağrılarına sebebiyet vermekten defalarca hüküm giymiştir. Peki yüksek ökçeler, nasıl olup da akıl çelici cazibesini hiç yitirmemiştir? İşte cevaplaması ilginç ve eğlenceli bir soru… Haftalık ev ihtiyaçlarını gidermek üzere alışveriş denen zorlu maratonun düzenli katılımcıları olan ev kadınlarından, iş hayatının her gün yeni deparlara gebe, tempolu ortamında devinen çalışan kadınlara kadar, hemen her  şehir kadının ayakkabı dolabında en itibarlı köşe her şeye rağmen yüksek ökçelerin zarif endamına ayrılmıştır. Çok zaman işkence aletleriyle bir tutulup yüz çevrilse ne gam? Kaç kişi kendini kurtarabilmiştir bu öldüren cazibeden? Gerçek çok açık: Yüksek topuk, kadınsı zarafetin en iyi taşıyıcıdır; o kadın estetiğinin bir parçasıdır.

Neden yüksek topuk?

Doğru kullanım ve doğru adımlarla topuklu ayakkabı, kadın siluetini yeni baştan çizebilir. Olduğundan daha uzun görünen bacaklar, bu siluetin sadece bir parçasıdır. Giysi ve yürüyüşün yüksek ökçeli ayakkabılarla uyum içinde olduğu bir figürü gözümüz neden takip etmek ister? İzlediğimiz sadece şıklık değildir çünkü; insan vücudunun ideal duruşudur, dik bir sırt, yerden uzaklaşmış kalçalar, incelmiş ayak bilekleri ve bel, dahası kendine güven, ışıltılı bir hareket silsilesidir etkileyici olan.

Yüksek ökçelerde moda

Son yılların ayakkabı modası, sınırsız seçeneği beraberinde getiriyor. Dümdüz babetlerle ayakları yere sağlam basmak mümkünken, mütevazı kare topuklar rahat ve sade bir şıklık sunuyor. Geçtiğimiz yıl yükselişe geçen dolgu ve platform topuklar, kadınları alabildiğine yükseltmekte ökçeler kadar iddialı… Ancak, abartılı platformların ve kalın tabanların sunduğu estetik, erkek cinsi tarafından nedense coşkuyla alkışlanmıyor pek.

İyisi mi, modacıların cinsiyetlerin özgün noktalarını, cesur ve özgürce vurguladıkları son rüzgarın tadını çıkarmalı. Zarif bantlarla çevrelenmiş ince çehreli yüksek ökçelileri günün her saati ayaklarda taşımak mümkün. Ne diyorsunuz? Fırsat bu fırsat.  Sevgi ve sağlıkla…

Ender Merter

Article Categories:
ARŞİV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...