Yetişkin Taklidi Yapan Çocuk Metaforuyla: “Takma Bıyık”  

Haber: Eylül Aşkın

Doğu Özgün’ün kişisel sergisi “Takma Bıyık”, otorite-birey ilişkisini temel alan işlerini bir araya getiriyor ve parçası olduğu toplumu yetişkin taklidi yapan çocuk metaforuyla resmederek, izleyicinin odağını otoriter rejimlerin toplumda yarattığı deformasyonda topluyor. 17 Mayıs’ta X-İst’te açılışı yapılan sergi, 24 Haziran’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak!

Sergi, toplumun çoğunlukçu gaddarlığına temas ediyor. İnsanlar konuştukları, içselleştirdikleri şiddet dolu dilin yasalarından nasıl kurtulur, şiddetin dili tüm organizmayı sardığında baş etme yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar arıyor.

Doğu Özgün (1988, İstanbul)

2011’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yüksek lisans, 2022 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Şimdiye kadar üç kişisel sergi yapan sanatçının son sergisi Gece Provası (2020) ağırlıklı olarak tuval resminden oluşan seriler ile heykel, kolaj ve gravür çalışmalarını kapsıyor. Sanatçı yaşamına ve çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.

Art X-İst:

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Mumhane Cd. No:50, K:2, 34425 Beyoğlu / İstanbul.

Salı – Cumartesi :11:00 – 19:00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...