Vefatının 50. Yıl Dönümünde Aşık Veysel’e Saygı Sergisi

Haber: Eylül Aşkın

Aşık Veysel‘in ölümünün ellinci yılı olması ve UNESCO tarafından bu yılın “Aşık Veysel yılı” olarak ilan edilmesine ithafen Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nün ev sahipliği yaptığı sergi, ziyaretçilerini bir yandan tarihin tozlu raflarında bir seyahate çıkarırken, bir yandan da modern sanatın ruhunu kaybetmeyişiyle dikkat çekiyor.

6-12 Haziran tarihleri arasında Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi‘nde gerçekleşecek serginin küratörlüğünü, daha önce The Hammam sergisindeki başarısıyla ses getirmiş ve konuğumuz olmuş, ressam, dijital kolaj sanatçısı, stilist ve küratör Caner Kemahlıoğlu üstleniyor. Sergide Ali Rıza Kanaç, Erdoğan Paksoy ve Aytaç Beyazgül gibi sanatçıların eserleri yer alacak.

Kemahlıoğlu, oldukça titiz bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade ederek, “Sergide farklı disiplinlerde birçok eser yer almakta. Sanatçılar ile de sürekli iletişim halinde olup, süreci yakından takip ettik. Sanatçıların eserlerinden bazıları özel koleksiyon olarak belirlenip müzede yer alan (Âşık Veysel’in ölümünün 50. Yılına özel hazırlanmış odada, Aralık ayına kadar) eserler arasında sergilenmesi planlanmaktadır. Bu eserleri günümüz sanatında çağdaş boyutta ve geleneksel yapıda ele alarak bu iki alanı harmanlayıp sanatseverlere sunmak için sanatçılarla birlikte hazırız.” dedi.

Caner Kemahlıoğlu, ziyaretçilerden gelecek olası geri bildirimler için de iddialı konuştu. “Sergiye gelen sanatseverlerin ve misafirlerin Âşık Veysel ile ilgili sanatçılarımızın ellerinden yeni fikirlerle çıkan işlerini gördüklerinde yaşadıkları duygunun olumlu olması, anlatılmak istenileni anlamaları elbette bizi mutlu edecektir. Geleneksel malzemeler, kullanılan teknikler ve günümüz çağdaş sanatının bulunduğu
konum doğrultusunda gelen misafirlerin bakış açılarında da yeni anlamlar kazanıp, aynı
zamanda onlara yeni ufuklar açacağını söyleyebilirim.”

Sezonu iddialı bir projeyle kapatan Kemahlıoğlu, şimdiden Eylül ve Ekim ayları içerisinde gerçekleşecek iki ayrı önemli projenin hazırlığını yapmakta olduğunu ve yeni sezona aynı iddia ile geri dönüş yapacağını belirtti. “Eylül’de Osman Hamdi Bey ile giriş yapıp, Ekim’de ise Cumhuriyet temalı bir proje gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ricaco Art Gallery bünyesindeki çalışmalarına da devam etmekte olan Kemahlıoğlu, genç yaşına rağmen ortaya koyduğu projelerle daha çok konuşulacak gibi görünüyor.

Caner Kemahlıoğlu ile geçen sene yaptığımız söyleşimizi ise bu linkten okuyabilirsiniz:

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Sanat · SERGİ · SERGİLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...