“Bağ” Sergisi’ni Ziyaret Etmek İçin Son Günler

“Bağ” sergisi Nuray Özler Yolcu küratörlüğünde farklı disiplinlerde çalışan
on iki sanatçıyı bir araya getiriyor, 30 Eylül’e kadar Arthan Galeri’de izleyici ile buluşuyor.

“Bağ “sadece kişisel ilişkilerin değil, aynı zamanda insan ile doğa, geçmiş ile gelecek arasındaki iletişimin de bir ifadesidir. Sergi, izleyicilere etkileşimin derin ve karmaşık örgüsünü görmeleri ve hissetmeleri için bir fırsat sunuyor. Bağlarımızın gücü ve kırılganlığı, her bir eserde kendini gösterirken, sanatçılarımızın ve izleyicilerin bir araya gelerek bu bağların ilişkisini derinlemesine keşfetmelerine yol açmayı hedefliyor.

Bağ Sergisi’nde, sanatçıların yaratıcı ifadeleri ve izleyicilerin empatik bağları birleşir. Her bir eser, bir dokunun diğerine nasıl geçtiğini ve nasıl bir anlam taşıdığını anlatan bir hikaye sunar. Bu aynı zamanda insan bağlarının ve ilişkilerinin gücünü anlatan bir anlatının gerçekliğini simgeler.

Sanatçılar; Çağdaş Erçelik, Deniz Kurtdere, Fatma Başar, Güneş Özmen, Hüseyin Rüstemoğlu, Orçun İlter, Reyhan Uludağ, Sefa Yamak, Selda Okutan, Seydi Murat Koç, Şükriye Karaçay, Utkan Başar

RÜSTEM PAŞA KERVANSARAYI “KURŞUNLU HAN” HİKÂYESİ

Mimar Sinan eseri Rüstem Paşa Kervansarayı “Kurşunlu Han”, 500 yıldır değişime tanıklık edip ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yüzyıllar içinde ilk St. Michele katedrali, sonrasında kervansaray olarak hizmet vermiş olan mekân günümüzde ticaret erbabı, üretim atölyeleri ve farklı disiplinlerde yapıtlar veren sanatçıların yanı sıra zanaatkârları, tasarımcıları, mimarları da aynı çatı altında toplamakta. Kurşunlu Han, zengin geçmişini bugünün işleri ile harmanlayıp toz tutmaya devam ediyor.

ARTHAN GALLERY, Kurşunlu Han’ın dokusuyla günümüzün sanat eserlerini harmanlayıp izleyiciye ve sanatçıya eşsiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Sanat ve hayatla iç içe olmak isteyen herkesin buluşma noktası…

ArapCami Mh.Kürekçiler Kapısı Sk. Kurşunlu Han No:47/7 Karaköy

Çalışma Saatleri;
Haftaiçi 11.00 – 18.00, Cumartesi 11.00 – 15.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...