Sabiha Sefer Ünal’dan “Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar”

Haber: Suat ÜNAL

“Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar”, rüyaların derin sırlarını, tarih boyunca nasıl yorumlandığını ve insan hayatındaki etkilerini ortaya koyan ders kitabı niteliğinde bir kitap.

Bu eserde rüyaların fizyolojik, psikolojik ve manevi açılardan incelenmesine, rüyaların tahminlere konu oluşturma ve ilham kaynağı olma özelliklerinin Doğu ve Batı’nın farklı yaklaşımlarıyla ele alınmasına tanık olacaksınız.

Sabiha Sefer Ünal bu eserinde tarihin tozlu sayfalarından günümüze uzanan, tarihi figürlerin ve bilgelerin en derin rüya deneyimlerini ışığa kavuşturuyor. Fatih Sultan Mehmet‘in gördüğü rüyadan, Atatürk‘ün son rüyasına; Evliya Çelebi‘nin ilham dolu rüyalarından, Bediüzzaman ve Ebu Said‘in manevi rüyalarına kadar, tarihin bu önemli dönemeçlerine ortak olacak, rüyaların sadece uykuda değil, tarihin akışında da ne kadar güçlü bir yer tuttuğuna şahit olacaksınız.

Kitapta modern bilimin rüya üzerindeki araştırmalarına dair bulguların yanı sıra, rüyanın zaman kavramı üzerindeki etkileri de derinlemesine ele alınıyor. Uyandığınızda saatlerce sürdüğünü hissettiğiniz ancak aslında saniyeler içinde gelişen bu benzersiz deneyimlere dair olan bu çalışma, rüyalara dair bilgilerinizi genişletecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...