Yılmaz Güney’in Kaçış Hikayesi Beyaz Perdede!

Haber: Suat ÜNAL

Ünlü aktör, Yılmaz Güney‘in kaçış hikayesi Edi ve Bruno Hubschmid kardeşlerin kaleminden tüm kanıtlarıyla beyaz perdeye aktarılıyor!

Yılmaz Güney‘in Türkiye’de yaşadığı yıllarda Isparta Yarı Açık Ceza Evi’nde yatarken, İsviçreli yapimcı Edi Hubschmide‘in yolu Güney‘in cezaevinden yazdığı mektup ile kesişir. İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid hemen harekete geçer ve Yılmaz Güney‘in yarım kalan “Yol” filmini tamamlar. 

İsviçreli yapımcı, prodüktör Edi Hubschmid, Yılmaz Güney’in isteği üzerine bir “Kaçış”, kendi değimi ile “Çıkış” planı yapar ve Yılmaz Güney’in yattığı ceza evinden önce Yunanistan’ın Rodos Adası’na, daha sonra İsviçre’den Fransa’ya uzanan hikayesi başlar. Ardından “Yol” filmini Cannes Film Festivali‘ne yollayarak festivalden “Palmes” ödülü kazanırlar ve böylece Çirkin Kral, Cannes Film Festivali‘ne giderek ilk “Palmes” ödülünü alır.

Yılmaz Güney‘in vefatınden sonra prodüktör Edi Hubschmid, Güney’in hapishaneden kaçışını ve ölümüne kadar geçen süreyi “Yol – Bir Sürgün Hikayesi” adli bir kitapta kanıtlarıyla, gerçek bilgilerle ve hayranlık uyandıran fotoğraflarla 5 dilde yayınlar.

Kitabın yazarı Edi Hubschmid ve yapımcı Kazım Çarman prodüksiyonuyla, yönetmenliğini Cihan İnan‘in üstleneceği, Yılmaz Güney‘in hayatını anlatan filmin yerli ve yabancı cast çalısmalarına yakın zamanda başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...