“Renklerin İzinde – Mitoloji” Ocak Sonuna Kadar CKM’de Meraklılarını Bekliyor!

Haber: Eylül AŞKIN

(Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/renklerin-izinde-exhibition-on.html )

Bugün Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu’nun “Mitoloji” konulu sergi üçlemesinin son durağı olan İstanbul, Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışındaydım.

Resim ile ilgilenen farklı meslek gruplarından insanların düzenli olarak, ortak bir tema üzerine resim yapmak üzere bir araya gelmesiyle oluşan topluluğun, bu sefer mitoloji teması çerçevesinde eserlerini şekillendirdikleri bu üçlemenin ilk iki ayağı Bursa ve Ayvalık’ta gerçekleşmişti.

Kolektif bir proje olmasına rağmen birbirinden farklı o kadar insanın neredeyse hemen hemen hepsinin aynı canlılıkta renkler tercih etmiş olması renkli bir insan olan bendenizi, bir izleyici olarak mutlu etti. Mitolojiyi ve canlı renkleri sevenler için pozitif hislerle ayrılacağınız bir sergi diyebilirim. 🙂

Sergi 31 Ocak’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi 4. kat, Fuaye alanında ziyaret edilebilir.

Ayrıca bu üçlemenin son durağında kendisiyle tanışma fırsatı yakaladığım, Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu’nun sözcüsü ve küratör Pınar Ülker ile de birkaç dakika söyleşme fırsatı buldum.

Niçin mitoloji temasını tercih ettiniz? Bu sergiyle vermek istediğiniz mesaja ve serginin hedef kitlesine dair neler söyleyebilirsiniz?

  • Biz bu sergi vesilesiyle insanlık tarihine mitoloji üzerinden bakmak ve insanların bir arada yaşamasının nasıl mümkün olduğunu göstermek istedik. Sergimiz özellikle sanat, tarih ve mitoloji meraklılarına hitap ediyor diyebiliriz.

Renklerin İzinde topluluğunun bir araya gelmesi nasıl oldu? Kaç yıldır birlikte çalışıyorsunuz?

  • Topluluğumuz farklı meslek gruplarından insanların resim sanatıyla ilgilenmeye başlaması ve bu alanda aldıkları eğitimler ve yaptıkları çizimlerle kendilerini geliştirmek istemeleri sebebi ile bir araya toplanması vesilesiyle oluştu. İlk sergimizi 2019 yılında açtık. Bugün 8. Sergimizde sizlerle buluştuk.

Sergilerde üzerine çalışacak temaya birlikte mi karar veriyorsunuz? Biraz hazırlık sürecinden bahseder misiniz?

  • Sergi temalarımızı seçerken topluluk üyelerimiz aynı zamanda hem bilgi edinerek öğrenmeye, merakını gidermeye, hem de öğrendiklerini tuvale aktarmaya yoğunlaşıyorlar. Daha önceki sergilerimizde de aynı sebeple sanat tarihinden temalar belirlemeyi tercih etmiştik. Mesela Büyükada’da yaptığımız sergide serginin teması maviydi ve Picasso’nun mavi dönemini yansıtıyordu. Tema seçimlerimize sanat tarihinde farklı dönemlerdeki ekollerden ya da dönemlerden faydalanarak birlikte karar veriyoruz. Temaya karar verdikten ve sergi tarihi belirlendikten sonra sergiye katılmak isteyen arkadaşlarımız başvuruda bulunuyorlar; eğer eserleri belirlenen temaya uygun bulunursa çalışmaları sergilenmeye hak kazanmış oluyor.

Kemikleşmiş bir topluluk musunuz yoksa dileyen sanatçılar da sizinle irtibata geçerek topluluğa katılım sağlayabilirler mi?

  • Topluluğumuz yeni üyelere her zaman açık. Belirlenen temaya uygun eserler üretmeye gönüllü, resim yapmayı seven arkadaşlar bizimle sosyal medya üzerinden iletişime geçebilirler. (Instagram: renklerin.izinde)

Bundan sonraki çalışmalarınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?

  • Bundan sonraki sergilerimizde de yine sanat tarihinden esinlenerek farklı dönemleri yorumlamak istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...