ZEREN BADAR SOSYETE ART BULUŞMASI

ZEREN BADAR ÇOK UZAKLARDAN NEW YORK’TAN SOSYETE ART’DA SUNA BAYKAM SAPAN İLE KISA BİR SÖYLEŞİ YAPARAK KENDİNDEN VE PANDEMİ SÜRECİNDE SANAT ADINA NELER YAPTIĞINDAN BAHSETTİ. YAKINDA YAZILARI İLE YİNE BURADA SİZLERLE OLACAK MÜJDESİNİ ŞİMDİ VERMEK İSTERİZ…

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: Sosyete Art’a hoş geldiniz Zeren Badar. Sizi ağırlamak bize onur veriyor. Bu röportajdan kısa bir zaman sonra sizi Sosyete Art köşenizden takip edecek sanatseverler inanın çok şanslı. Gerçek bir Türk’sünüz!  Hem yetenekli hem de zekisiniz. Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Zeren Badar: Ben 22 senedir New York City’de yaşıyorum. Yıllarca moda sektöründe isler yaptım.   2010 senesinde kendi kendimi sanat için yetiştirmeye başladım. Online dersler aldım, çok sanat kitapları okudum. Conceptual fotoğraflar yaratım. 2013 ‘den itibaren sergiler yapmaya başladım. Çok mutluyum sanat alanına geçiş yapmaktan.

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: Sanat yapmaktan keyif aldığınız eserlerinizin pozitif renk ve duygularından belli oluyor. Neden Visiual Art’ı tercih ettiniz?

Zeren Badar: Bunu açıklamak çok zor. Kader mi denir kısmet mi denir. İç dünyamdan gelen bir his. Mutlu ediyor renkli sanat isleri beni. Devamlı yeni sanat alanında yaratmak. Benim resimlerim insanları mutlu ettiğini inanıyorum.

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: En son yaptığınız resimlerden bahseder misiniz ki bizler de şu an nasıl bir ilham peşinde olduğunuzu anlayalım…

Z. B: Ben biraz daha dijitale yönelmeye başladım. Tabii ki beni de Covid çok etkiledi. Yeni conceptual fotoğraflar daha duygusal. En son yaptığım resimlerden birinin adi “Even flowers died in 2020’’. Son iki sene içe döndüm.

Sosyete Art: Kitap okumak ve buradan da faydalanmak adına sanata destek olan neler var hayatınızda?

Zeren Badar: Ben sanat tarihi ile çok ilgiliyim. Sinemalardan çok ilham alıyorum. Sanatçı olmak yalnızlık demek. Yalnız kalıp düşünmek çok ilham verici.

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: Neden New York ve nerelerde gezersiniz? New York’ta olmanız sanatınıza neler kattı?

Zeren Badar: New York çok zengin bir şehir sanat için. Müzeler, galeriler sayısız burada. Sanatçılar birbirlerini destekliyor. Ben New York’u çok sevdiğim için buraya yerleştim 2001 yılında. Yıllar yılları kovaladı.

Sosyete Art: Müzik dinler misiniz sıklıkla? Hoşlandığınız tarzlar hangileridir?

Zeren Badar: Ben klasik müzik çok dinlerim çalışırken. Klasik müzik sakinleştirir ve ilham verir. Çok stresliysem Sezen Aksu eski şarkileri çok iyi gelir.

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: Resim tarzınızı beğenen birçok insan var. Meşhur olmak mı yoksa sanat yapmak mı daha öncelikli hayatınızda?

Zeren Badar: Sanat yapmak daha mühim. Şöhret olmak mühim değil. Benim hiç meşhur olma gibi bir amacım yoktu. Üretmek ve sanatın içinde olmak benim amacım.

Suna Baykam Sapan / Sosyete Art: Sanatın ulaşabileceği kıtaların en güzel yerinde bulunuyorsunuz. Sosyete Art okurlarına ne gibi etkinliklerden haber verebilirsiniz orada bulunan? Son trend nedir?

Zeren Badar: Dijital sanat ve politik sanat çok popüler bu aralar. Müzeler Covid’den çok etkilenmişti fakat hepsi yeniden açıldılar. Yeni galeriler her gün açılıyor. Sanat tekrar çok heyecanlı New York’ta.

Sosyete Art: Web üzerinden eserleriniz satılmakta. Son moda online satışlar hakkındaki görüşleriniz olumlu yönde mi?

Zeren Badar: Gerçekten, online satışlar patladı burada. Bütün resim satışları online oluyor. Ben olumlu bakıyorum online sanat satışlarına.  Daha çok kitlelere ulaşabiliyoruz online sayesinde.  Sanatta yeni çağı yakaladı sonunda.

Suna Baykam Sapan: Bugüne kadar katıldığınız sergilerden bahseder misiniz kısaca?

Zeren Badar: Ben şanslıydım sergiler konusunda. Birçok sergilere katildim Amerika’nın büyük şehirlerinde. Bazıları Aperture Foundation, New York; The Center for Fine Art Photography, Fort Collins, CO; Aljira Center of Contemporary Art NJ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...