SERGİ AÇMAK İÇİN KATILIM ŞARTLARI

DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN SANAT HER YERDEDİR!

KATILACAK SANATÇILAR sunabaykam@gmail.com’a YAZARAK ÖĞRENEBİLİR..

ArtsGallery sadece sanal bir galeridir, bağlantı için farklı bir kulvar, etkin bir seçenektir.

İzalasyon döneminde sanat denilen yaşamımıza anlam katan olgu ile aramızdaki bağı devam ettirmek adına online bir sergi açmak fikrinden doğdu ArtsGallery Web Art Gallery. Önceliği kâr olmayan, çağdaş sanatlara destek amacıyla oluşturulmuş bir sitedir burası. Amacımız sanatçı ile sanatsever arasında bir köprü, bir bağlantı oluşturabilmek, fonksiyonumuz sanatçı ile sanatseveri buluşturmaya bir katkı sağlamaktır. Görsel sanatların tüm branşlarında üreten, kendini bu yola adayan dostlarımla yolumuzun kesişmesi dileğimizle…

Siz de web galerimizde bir kişisel veya grup sergisi açmak istiyorsanız veya özel projeniz varsa, başvuru için lütfen;

  1. İletişim Bilgileriniz (Adınız Soyadınız, Mobil Tel, Eposta adresiniz),
  2. Sanatsal birikiminizi yansıtan biyografiniz,
  3. En az 3 desen çalışmanız,
  4. Arşivinizden en az 3 örnek çalışma,
  5. Sergilemeyi düşündüğünüz eserlerden örnek 5-7 ad. ve teknik bilgileri,
  6. Sergi projeniz ve içeriği hakkında kısa bilgi içeren bir dosyayı sunabaykam@gmail.com , baykamsuna@yahoo.com veya hakansart@yandex.com  adresine e-posta ile veya www.wetransfer.com ile gönderiniz. Dosyanızın değerlendirilmesinin akabinde makul bir sürede mutlaka dönüş yapılacaktır. Değerlendirme sonrası ön anlaşma sonrasında serginin hazırlanması için gereken materyal aşağıda belirtilmiştir.

Sanatla kalın, esen kalın…

Kişisel Sergiler veya Küçük Grup Sergileri (ilk kez açacaklar) İçin Gerekenler :

Sergi açan her sanatçımıza otomatikman bir profil sayfası da oluştururuz. Bu serginin ayrılmaz bir parçasıdır.

Sanatçı Profil Sayfası:

  1. Biyografiniz: Kendi web sayfanızmış gibi düşüneceğiniz bu bölüm için sizi en iyi yansıtan bilgileri içeren bir biyografi hazırlayınız. Bu word veya benzeri düzenlenebilir, txt, doc formatında olmalıdır.
  2. İletişim bilgileriniz: Kişisel web siteniz, atölye adresiniz, tel, e-posta, facebook, instagram vb bilgileri içermelidir. Sayfada görünmesini istemediğiniz bir bilgi varsa lütfen bildiriniz.
  3. Sanat anlayışınız: En uzun yarım A4 sayfa kadar word veya benzeri düzenlenebilir, txt, doc formatında olmalıdır.
  4. Fotoğraflarınız: Profil fotoğrafınız için yakın plan, büst gibi ve atölyede çalışırken vs birkaç fotoğrafınız. Bunlar en az 666 px’den küçük 72 dpi’dan daha düşük olmamalı ve mutlaka net olmasına özen gösterilmelidir. Unutmayınız ki profil fotoğrafınız sizi en çok yansıtacak olan ilk görseldir.
  5. Çalışmalarınızdan Örnekler: Serginiz haricinde, bu bölüm için başka çalışmalarınızın en az 4, en fazla 8 ad. görseli. Sizi tanıtmak amaçlı bu görsellerin künyeleri gerekmiyor, eserlerin arşivinizden, satılmış veya koleksiyonda olması fark etmiyor.
  6. Videolarınız: Çeşitli amaçlarla ödüller, çalıştaylar, söyleşiler, etkinlikler, tv haberi, ödül töreni vb videolarınızdan varsa 3 adet yükleyebiliyoruz.

 Sergi Sayfası: 

Sergilenecek eserler: Eserlerin görselleri en az 25, en fazla 30 ad. olmalıdır. Bu konu projeye göre konuşulmalıdır. Eserlerin görselleri jpg formatında, kenarları temizlenmiş, tercihen en uzun kenarı 777px’den küçük ve çözünürlüğü 72 dpi’dan az olmamalıdır.

Eser Bilgileri: Adı, yapım yılı, ebadı, teknik bilgileri, basılabilir çoğaltılabilir ise kaçıncı kopya olduğu baskı yılı, fiyatı vs gibi bilgileri şarttır ve word veya benzeri düzenlenebilir txt, doc gibi formatlarda gönderilmelidir.

Sergi manifestosu: Sergi hakkında, amacınız veya yaklaşımınız gibi yazınızdır. En uzun yarım A4 sayfa  kadar ve yine düzenlenebilir, txt, doc formatında olmalıdır.

Sergi Konuşmanız: Sergi üzerine konuşma videonuz. Bu seçenek isteğinize bağlıdır. Süresi 3-5 dk geçmeyen, yatay formatta, bel hizası planda olmalı, ışık ve sese özen gösterilmelidir.  Mobil telefon kaydı yeterli oluyor.

Gönderi:

Tüm dosya tek seferde topluca www.wetransfer.com ile gönderilmelidir. Teknik destek için +90 532 316 70 81 arayabilirsiniz.

Genel Koşullar:

ArtsGallery kâr amacı gütmeyen, daha çok eserin ortamlarda görünür olması ve edinilmesi amacıyla sanatçılarla sanatseverler arasında köprü görevi üstlenme misyonuyla yola çıkan bir yapıdır.

  1.  Kişisel sergi açan veya grup sergilere katılan her sanatçımıza bir belge düzenlenir.
  2. ArtsGaleri prensibi olarak sergi açan her sanatçımıza hem dijital ve hem de basılı bir katalog hazırladık ve adresine ulaştırdık. Ancak ülke koşullarını göz önünde bulundurarak  bu konuyu 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren zorunlu olmaktan çıkarıp aşağıdaki seçeneklerde belirtildiği gibi, sanatçımızın talebine göre yapmaya karar verdik.
  3. ArtGallery’de açılan sergilerden satış işlemi sanatçı ile satın alan kişi arasında gerçekleşir. 
  4. Esere bir talep olduğunda bunu eser sahibine bildirilir ve ArtsGallery & SosyeteArt aradan çekilir.
  5. ArtsGallery bu işten  komisyon, bir pay veya başka bir ad altında herhangi bir meblağ talep etmez.
  6. Bu nedenle alım satım işleri, teslimat ve tahsilat konularında sürece dahil olmaz ve bu işlerden herhangi bir sorumluluk üstlenmez.
  7. Sergiyi açan kişi sergilediği eserler üzerinde hak sahibi olduğunu sergiyi açma işlemleri esnasında peşinen kabul ve beyan eder. O nedenle sonradan doğabilecek sorunlardan ArtsGallery & SosyeteArt sorumlu tutulamaz ve 3. şahıslar nezdine doğabilecek zararlarla ilgili tazmin, ceza ve bunun gibi zorlayıcı hükümlere muhatap olmaz.
  8. ArtGallery & SosyeteArt sergilerinde sergilenen tüm eserlerin hakları eser sahibine ve/veya hak sahibine aittir. Ancak hak sahibi bu kişi serginin sözleşmesinin yapılmasıyla birlikte tanıtımı amacıyla bunların kullanılması ve basılı veya dijital sergi kataloğunda kullanılması için izin otomatikman izin vermiş olur ve ek olarak katalogların satışlarından elde edilecek gelirden de herhangi bir hak iddia etmez.
  9. SosyeteArt; sanatçılardan ArtGallery katkı fiyatında %25 ile çalışmaktadır. Bunun karşılığında SosyeteArt olarak sanatçıyı daha fazla duyurmak ve sosyal medya desteği vermesi adına alınmış bir karardır.

Sergi Süreleri ve Katkı Payları:

  • ArtsGallery’nin faaliyeti sanat ve kültürel dünyamıza katkıyı amaçladığından masrafların karşılanmasına yöneliktir. Belirtilen meblağlar bu hizmete bir Katkı Payı seviyesinde tutulmuştur.

Seçenekler, alınacak hizmete ve sürelerine göre oluşturulmuştur.

Sergileme, Dijital Sergi Açma Belgesi, Sergi Posteri ve Sosyal Medya Duyuruları hizmetlerimiz standarttır.

İsteğe bağlı olarak:

A- Baslı Sergi Kataloğu üretimi, basımı ve kargolanması 1 adet 285,-TLdir. 3 adet ve üzeri talepler için fiyat sorulmalıdır.

B- Standart sanal video sergi 1.500,-TL. Örnek sergiyi izleyiniz. Özel projeler için fiyat sorulmalıdır.

C- Facebookta ve/veya Instagramda arzu edilmesi durumunda sergi duyuruları istenilen bütçelerde sosyal medya sponsorlu reklamlar yapılabilir. Lütfen bilgi alınız.

C- Sergiler:

  1. Sergi Süresi: 21 gün Güncel. Katkı tutarı: 1.000,-TL 
  2. Sergi Süresi: 21 gün Güncel ve devamında 1 yıl Geçmiş Sergilerde. Katkı tutarı: 1.250,-TL 
  3. Sergi Süresi: 21 gün Güncel ve devamında 3 yıl Geçmiş Sergilerde. Katkı tutarı: 1.750,-TL 

Katkı tutarının ödemesi;

  • Anlaşma tarihinden sonra 1 hafta süre otomatik olarak rezervasyon yapılır.
  • Bu süre içinde ödeme yapılmama durumunda sergi tarihi rezervasyonu yine otomatikman iptal olur.
  • Her durumda ödemenin en geç, sergi tarihinden 10 öncesine kadar yapılması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...