Dilara Ezber’den Ezber Bozan Resital

Haber: Eylül Aşkın

dilarapianist instagram hesabında yaptığı paylaşımlarla son dönemde adından daha sık söz ettiren, yeni nesil yetenekli kadın piyanistlerden Dilara Ezber, 16 Haziran Cuma akşamı Anadolu yakasında sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Erenköy’de bulunan Kazım Karabekir Kültür Merkezi‘nde, saat 20:00‘da gerçekleşecek konserde Ezber, bize Mozart‘tan, Bach‘tan, Busoni‘den, Chopin‘den, Listz‘den ve Rachmaninoff‘tan eserler çalacak.

Biletleri linkten temin edebilirsiniz:
https://www.kmksanat.com/event-details/dilara-ezber-piyano-resitali-2

Henüz 15 yaşındayken AKM’de verdikleri konserde Pera Oda Müziği Orkestrası’na J. Haydn D Major piyano konçertosunda eşlik eden ve beraberinde verdiği birçok konserle alanında adını duyurmaya devam eden Dilara Ezber, aynı zamanda giyim tarzıyla da dikkat çekiyor.

DİLARA EZBER KİMDİR?

Almanya’da doğan Dilara Ezber, piyano eğitimine 14 yaşında Pera Güzel Sanatlar Lisesi‘nde başladı. Edirne Mimarsinan Rotary Klübü‘nün düzenlediği 6. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması‘nda ve 3. Pera Güzel Sanatlar Uluslararası Piyano Yarışması‘nda “Mansiyon” aldı. 15 yaşında J. Haydn D Major piyano konçertosunu Pera Oda Orkestrası eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi‘nde seslendirdi. Lisansını İstanbul Devlet Konservatuarı‘nda Prof. Sibel Atal Devrim ile çalışarak pekiyi derece ile tamamladı.

Yurt içinde çeşitli üniversite ve festivallerde solo ve orkestra eşliğinde, ayrıca gitar, flüt ve trombon ikilisi olarak da konserler verdi. 12. Uluslararası Pera Piyano Yarışması‘nda Öğretmen-Öğrenci kategorisinde 3.’lük derecesini aldı. 2021 yılında TRT Müzik kanalının Armoni programına konuk piyanist olarak davet edildi.

2022 yılında Chopin’in farklı türdeki eserlerini aynı repertuarında buluşturarak farklı salonlarda yorumladı. 11. Uluslararası Pera Müzik Festivali‘nde Açelya Ülgenay’ın görsel destekli anlatımı ile “Anlatımlı Chopin Piyano Resitali”  verdi.

Halen çeşitli özel kurumlarda öğrenciler yetiştirmekte ve solo resitaller vermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...