Koli – Karma Sergi, “Sen Başka Bir Bensin”

Tuba Kocakaya’nın küratörlüğünü üstlendiği “Sen Başka Bir Bensin / You are Another Me” başlıklı karma sergi, 16 Temmuz’a kadar KOLİ’nin Noks Art Space ile dayanışma için ortaklaşa kullandığı yeni mekânında sanatseverlerle buluşacak.

Sergi, Akış Ka, Cansu Yıldıran, İlkin Zeybek, Leman Sevda Darıcıoğlu, Meltem Sarıkaya, Mert Yemenicioğlu ve Yaz Taşçı gibi cinsellik ve bedeni merkeze alan işler üreten sanatçıların işlerini bir arada izleyiciye sunuyor. Daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı bir dünya için ilham verici bir deneyim sunmayı vaat eden sergi, marjinalleştirme yerine marjinali benimseyen ve bu şekilde normal/marjinal ikiliğini kırmayı niyet eden işleri bir araya getiriyor.

Cis-heteropatriyarka ve ikili cinsiyet düzeni, bedenleri ve cinsiyetleri iki kutupsal karşıtlığa yerleştirir ve bedenlerin yaşayabileceği sonsuz olasılıkları sınırlar. Bu durumda, her bedenin bu iki cinsiyete dayalı şekillendirilmiş ve atanmış formu, kalıbı veya normu uygulama zorunluluğuyla karşı karşıya kalır ve bu zorunluluğa uymadığında şiddet ve marjinalleştirmeyle karşılaşır. Cinsiyetin ideolojik bir kurgu olduğunu kabul ederek, açılan sonsuz olasılıklar ufku, farklılıkların ve çeşitliliğin bin bir şekline ev sahipliği yapar.”

“Sen Başka Bir Bensin” sergisini 16 Temmuz’a kadar cuma, cumartesi ve pazar günleri 13.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

KOLİ / NOKS Art Space

Adres: Rasimpaşa Mah. Talimhane Sk. No:19B, 34716 Kadıköy/İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...