Esin Aydıngöz Sınır Tanımıyor

Haber: Eylül Aşkın

Berklee College of Music Film Müzikleri Departmanı Başkan Yardımcılığı görevi, bestekar ve aranjör olarak katkıda bulunduğu Disney yapımları başta olmak üzere bir çok popüler dizi ve film müziğine adını yazdırmasıyla bilinen, Türkiye’de Fazıl Say‘ın kendi bestesini yorumladığı kısa video ile sosyal platformda tanınırlığını artıran İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi ve Berklee College of Music mezunu piyanist Esin Aydıngöz, geçtiğimiz haftasonu başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Genç müzisyenin, yedi farklı ülkeden seçilen on isimden biri olarak, Los Angeles Film Conductive workshop etkinliği kapsamında Royal Bangkok Symphony Orchestra (Bangkok Kraliyet Senfoni Orkestrası) için özel bestelediği Wondrous Journeys isimli eseri, etkinlik için özel olarak düzenlenen A Night in Hollywood konserinde Bangkok Kraliyet Senfoni Orkestrası tarafından çalınırken, eseri Esin Aydıngöz bizzat kendisi yönetti.

Kralın doğum ayına ithafen büyük oranda prensesin sponsorluğunda gerçekleşen bu önemli etkinlikte ilk yarıda, seçilen on besteci kendi eserlerini yönettiler. İkinci yarıda çalınan film müzikleri konseptli repertuarın ise prova çalışmalarına katkıda bulundular. Atölyeyi düzenleyen, Esin Aydıngöz‘ün sözleriyle “dahi” Angel Velez ise ikinci yarıda çalınan parçaların şefliğini üstlenen isim oldu.

Genç besteci ve aranjör Aydıngöz, konser sonrası heyecanını ve mutluluğunu instagram hesabı üzerinden sevenleriyle şöyle paylaştı: “Deli olmadığıma ve orkestrayı benim yönettiğime dair gerçek kanıt.”

Esin Aydıngöz‘ün ülkemizde yapacağı muhtemel gelecek çalışmalar ve projeler ise merakla bekleniyor.

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Manşet · Müzik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...