Michaela Astro: “Astroloji Farabi’den İbn-i Sina’ya uzanan bir konu.”

Röportaj: Eylül Aşkın

Bugünkü konuğumuz dünyaca ünlü, ödüllü astrolog, biyoenerji, NNLP uzmanı, ilişki ve yaşam koçu Michaela Astro!

  1. Yabancı bir anne ile Türk bir babanın kızı olarak dünyaya geldiniz. Bu ikili kültür hayata bakışınıza nasıl etki etti? Çocukluğunuzu daha çok yurtdışında mı geçirdiniz? 
  • İki kültür beni fazla zorlamadı. Zaten annem de Türkiye’de doğup büyüdüğü için Türk kültürüne sahip.

2) Bir röportajınızda çocuk yaşlardan beri duru görüye sahip olduğunuzu ifade etmişsiniz. Biraz o kendini keşif aşamasından bahseder misiniz? Daha sonra bunu mesleğiniz haline getirmeye nasıl karar verdiniz?

  • 9 yaşımdayken ufak tefek durugörüler gözümün önüne gelmeye başlamıştı. Sonra konu komşu her geldiklerinde fincan kapatmaya başladılar. Bu şekilde devam ederken 19 yaşıma geldiğimde Amerika Los Angeles’ta astroloji eğitimimi tamamlayıp profesyonel hayata geçiş yaptım.

3) Biraz eğitim hayatınızdan bahseder misiniz? Hangi üniversitede, hangi bölümü okudunuz, hangi sertifika programlarında hangi eğitimleri aldınız? Eğitime özellikle önem verdiğinizi neredeyse her röportajınızda dile getirdiğiniz için merak ediyorum açıkçası. 

  • Amerika Los Angeles’ta Astroloji, Bio-enerji, NLP üzerine okudum. Türkiye’de de İş İdaresi bölümünü bitirdim.

4) Fransa’da astroloji alanında yapılan yarışmada 70 ülkenin temsilcisini geride bırakarak birinci oldunuz. Bu birincilik size neler hissettirdi? Başarınızın altını çizmek adına yarışmanın içeriğinden ve işleyişinden de kısaca bahsetmeniz beni çok mutlu eder. 

  • Bu yarışmanın bana verdiği en büyük hediye Bay Trump’la tanışmam oldu. Ve hem yarışma hem de Trump sayesinde dünya beni tanıdı. 70 ülkeden çeşitli öngörüler yapmalarını ve ikinci turda da farklı sorular ve ritüel türleriyle ilerlemeleri istendi ve her zamanki gibi benim öngörülerimin doğru çıkmasıyla jüriden tek tam puan alan ben oldum.

5) Yaklaşık 20 yıldır Nişantaşı ve Yeşilköy’deki ofislerinizde yaşam koçu ve biyoenerji uzmanı olarak hizmet vermektesiniz. Dünyaca ünlü isimlere, hatta eski ABD Başkanı Donald Trump’a bile danışmanlık yaptığınızı biliyoruz. Yakın zamanda hem seçimler hem de şampiyonluk ligi üzerine yaptığınız tutarlı tahminlerle de çok konuşuldunuz. Bundan sonrası için kendinize belirlediğiniz bir hedef, ya da şu isimlerle de çalışmayı çok isterim dediğiniz birileri var mı? 

  • Astrolojide gerek şöhret, bilgi ve tanınırlık olarak gelebileceğim en üst seviyedeyim çok şükür. Artık her şeye doydum. Dünya devlerine ve yüksek sosyeteye hizmet veriyorum, yani benim çalışmak istediğim kimse yok, genelde onlar benim kapımı aşındırıyorlar desem yeridir.

6) Şahsen astrolojinin bir bilim olarak hala çoğu insan tarafından kabul görmeyişi, astroloji okullarının çoğunlukla şarlatanlık olarak değerlendirildiği ve güven vermediği bir coğrafyada yaşıyoruz. Genelde astroloji öğrenmekten ziyade eğlenmek için okunuyor maalesef. Bu anlamda alanında eğitimli ve tutarlı uzmanlara daha çok ihtiyaç olduğu görüşündeyim. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? 

  • Yüzyıllardır astroloji hayatımızın içinde olan bir konu. Savaşlara bile girilirken gökyüzü hareketleri ele alınırdı. Farabi’den İbn-i Sina’ya uzanan bir konudur astroloji. Astroloji demek gazetede günlük burç yorumu demek değildir. Çok büyük bir matematiksel bilim ve ilim alanıdır.

7) Sevgili Öner Döşer, ülkemizde açtığı astroloji okuluyla bu alanda kaliteli bir eğitim sunarak birçok insanın astroloji bilimine yönelmesinde ve üniversite seviyesinde kendini geliştirmesine önayak oldu. Michaela Astro’nun da bir Astroloji Akademisi kurma, bu alanda ilgili gençlere eğitim verme gibi bir düşüncesi var mı ya da uzun vadede bu fikre sıcak mısınız?

  • Keşke öyle bir vaktim olsa da benim de bunu uygulayabilme imkanım olsa. Üç asistanım olmasına rağmen herseye ben yetişiyorum. Çok yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız.

8) Bilmeyenler için biraz NNLP’den bahsedebilir miyiz? NNLP ne işe yarar? Genelde kimler ihtiyaç duyar?

  • NLP kişilerin amaçlarına, öz farkındalıklarına hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayan bir programdır. Bilinç altımızdaki olumsuz düşünce kalıplarının yerine olumlu verileri koyup, hayatı daha kolaylaştırmamızı sağlar.

9) İş hayatınız dışında nelerle uğraşıyorsunuz? Hobileriniz neler? İlgi duyduğunuz yada uğraştığınız bir sanat dalı var mı? 

  • Günün yorgunluğunu yin yoga ve kundalini yoga ile atıyorum. Ayrıca piyano çalıyorum ve uzun doğa yürüyüşleri yapıyorum. Kışları da İsviçre’de kayak yaparak stres atıyorum.

10) Seçim ve şampiyonluk ligi konularında tutarlı öngörülerinizden sonra takipçilerimizden, “Peki, acaba Kripto hakkında ne diyor?” şeklinde bir soru geldi. Bu konuda da bir tahmininiz olacak mı? 

  • 2026’da kripto yükselecek. Bu aralar herkesten tek ricam altına yönelmeleri.

11) Sizi sosyal medyada nerelerden takip edebiliriz?

  • @michaelaastro instagram sayfamdan bana ulaşabilirler. Harika bır söyleşi oldu. Size ve derginize çok teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...